Fremskreden leversykdom Symptomer

July 28

Leveren utfører mange vitale funksjoner, herunder støtter metabolismen av glukose, fremstilling av blod proteinet albumin, og bryte ned stoffer slik at de kan bli utskilt fra kroppen. Mild skade kan gå ubemerket hen. Alvorlig skade svekker leverens evne til å gjennomføre sine mange viktige funksjoner, som fører til et mangfold av symptomer. En del av symptomene på avansert leversykdom er forårsaket av mekanisk blokkering av blodstrøm i en arrete leveren.

ascites

Ascites refererer til opphopning av væske i buken. Siden prosessen kan skje gradvis, kan pasienter som ikke innser at de har ascites før flere liter væske har akkumulert. Ascites kan forårsake ubehag i magen og smerter. Press på brystet kan hindre lungene fra å utvide riktig, og føre til vanskeligheter med å puste. Væsken i magen kan bli infisert, som fører til bakterielle peritonitt, en livstruende tilstand.

gulsott

Bilirubin er dannet fra nedbryting produkter av røde blodlegemer. Normalt er det metaboliseres i leveren og utskilles gjennom tarmen. Når leveren ikke kan utføre sin funksjon, akkumulerer bilirubin i huden fører til gulsott, en gulaktig misfarging av huden, ofte ledsaget av kløe. Opphopning i øynene forårsake gulsott, en gul misfarging av det hvite i øynene, eller sclera.

Utmattelse

Alvorlig tretthet og muskelsvakhet oppstår ofte på forhånd leversykdom. Som forklart av "Harrisons Principles of Internal Medicine," den eksakte årsaken til tretthet er ukjent. Mangel på matlyst og kvalme kan føre til dårlig ernæring og vekttap, noe som kan forverre trøtthet. Lav albumin kan bidra til tretthet i tillegg.

blødningstendens

Leveren produserer koagulasjonsfaktorer, som støtter dannelsen av blodpropper. Leversykdom fører til en mangel på koagulasjonsfaktorer .. Trombocytopeni, noe som betyr et redusert antall blodplater, kan også forekomme. Disse to faktorene kombineres for å forårsake en økt tendens til å blø, noe som er spesielt alvorlig etter traumer og under kirurgiske prosedyrer.

Lever encefalopati

Hepatisk encefalopati er preget av forvirring, nedsatt bevissthetsnivå og til slutt koma. Ifølge "Harrisons Principles of Internal Medicine," det er tenkt å være et resultat av opphopning av giftstoffer som normalt vil bli brutt ned i leveren. Hepatisk encefalopati kan utløses av en medisinsk tilstand, slik som en infeksjon, noe som kompliserer kronisk leversykdom. Når encefalopati vises i fremskreden leversykdom, er prognosen dårlig.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com