Unormale Brain MR resultater

September 13
Unormale Brain MR resultater

En magnetisk resonans imaging (MRI) skanning av hjernen bruker kraftige magneter og radiobølger for å produsere et detaljert bilde av hjernen og nervevev. Fordi en hjerne MR viser detaljer i blodårene, blodstrøm og fluidene som omgir hjernen, leger utnytte hjerne MR for å bestemme nærvær av mange forskjellige typer av hjerne abnormiteter.

Når skal utføre

Leger kan utføre en hjerne MR på pasienter med symptomer som de ikke kan forklare med andre kjente forhold. Vanlige symptomer som fører til en hjerne MR er hodepine, synsproblemer, nedsatt hørsel, talevansker, muskelsvakhet, nummenhet og kribling, som beskrevet av Medline Plus og National Institutes of Health. Selv om legene kan velge å utføre andre tester, for eksempel en hjerne CT scan eller en positronemisjonstomografi scan av hjernen, detaljnivået levert av MR bidrar til positivt finne og diagnostisere en abnormitet i hjernen.

karlidelser

Karlidelser i hjernen, noe som betyr unormale funn som involverer arterier eller vener, kan føre til livstruende tilstander. En hjerne MR kan påvise en blokkering i en av blodårene i hjernen som kan frata hjernen av blod og oksygen, derfor fører til et slag. En hjerne MR kan også oppdage unormale blødninger i hjernen. Unormal blødning kan oppstå på grunn av en arteriovenøs malformasjon (AVM), en tilstand til stede ved fødselen som forårsaker blodårene til å floke. Selv stede på mindre enn 1 prosent av befolkningen, ifølge American Stroke Association, kan AVM forårsake anfall, smerte og nedskrivninger i bevegelse, tale eller syn.

hjerneskader

En hjerne lesjon beskriver en unormal område av vev i hjernen, som rapportert på Mayo Clinic nettsiden. Selv om en hjerne lesjon funnet på en MR, spesielt en MRI utført for en annen urelaterte grunn, kan tyde på et tidligere løst problemet, kan det signalisere en kronisk eller livstruende tilstand. Multippel sklerose, en autoimmun sykdom forårsaket av nedbryting av myelin --- fettstoffet rundt nerver --- fører til nerveskader, kan føre til hjerneskader påvisbare ved MR. En hjerne lesjon kan også oppstå på grunn av en infeksjon, kjent som encefalitt, eller en hjernetumor.

Hjernesvulst

Celler i hjernen kan vokse unormalt, noe som fører til dannelse av en tumor. En hjernesvulst kan enten være godartet, noe som betyr at den ikke klarer å invadere nærliggende vev, eller kreft, som ikke invaderer friskt vev. En hjerne MR kan avsløre tilstedeværelsen av en svulst og gi informasjon om plassering og størrelse for å hjelpe leger bestemme oppfølging omsorg.

Oppfølging

Ved mottak av nyheter om en unormal hjerne MR, vil legen sannsynligvis foreta ytterligere testing. Hvis flere symptomer lede legen til å mistenke multippel sklerose, kan han utføre en annen hjerne MR på tre måneder, ifølge American Academy of Family Physicians, for å oppdage tilstedeværelsen av nye lesjoner. En unormal resultat fører til en diagnose av en hjernetumor kan etterfølges av en biopsi, hvor en lege fjerner en prøve av vev for å bestemme typen av tumor.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com