Slik Doner en Egg

October 1

Å være et egg donor er mye annerledes enn å være en sæddonor av flere grunner:

* sæddonorer er menn. De har en ubegrenset mengde sperm, og det er utrolig lett å donere at sperm. Det er derfor menn gjør et par hundre dollar for å delta i en sæddonasjon program.

* Egg givere er kvinner. Kvinner har et begrenset antall egg (flere hundre), og for å få egg, må kvinnen gjennomgå kirurgi. Det er grunnen til at kvinner kan gjøre flere tusen dollar for å donere noen egg.

Så hvis du er klar til å gå opp i vekt, ta hormoner, ha kirurgi og gjøre noen få tusen dollar samtidig som en ufruktbar par, les videre. Bare husk at dette er et kirurgisk inngrep, så det bør ikke tas lett på. 1 2 3 4 5 6

Bruksanvisning

Vet hvorfor eggene er behov

Før du begynner hunkering ned i ditt rede til å produsere noen egg, bør du ta et minutt å få et oppfriskningskurs i grunnleggende menneskelig biologi. Alle eggdonorer har vanligvis følgende kroppsdeler:

1. Egg. Kvinnelige kjønnscellene (oocytter). Kvinner er født med en begrenset mengde egg (hundrevis av dem, men begrenset likevel).

2. eggstokkene. Kjertler som produserer egg og hormoner. Du har to: en på hver side av bekken.

3. hårsekken. En væskefylt sekk i eggstokken som frigjør egget ved eggløsning.

4. Livmor. Den hule, muskuløs kvinnelige reproduktive organ som huser fosteret.

5. Østrogen. En kvinnelig hormon som styrer reproduksjonssyklusen; nivåene er spesielt høy fra pubertet til overgangsalder.

Hvis du husker syvende klasse seksualundervisning klasse, vil du huske at fertile kvinner har eggløsning omtrent en gang i måneden. I løpet av denne periode ble en sunn egg (eller av og til to) reiser ut av en eggstokk og ned egglederen til livmoren, hvor det fester seg til livmorveggen, og etterhvert går over i en baby (hvis den ble befruktet). Det er mange kvinner der ute som er helt frisk og er fysisk i stand til eggløsning, bortsett fra det er ett problem: Ingen egg. Så disse kvinnene ofte oppsøke eggdonorer. Legen fjerner egg, befrukter det med farens sæd, og kirurgisk implantater den inn i nye morens livmor, der den vokser seg til et foster og spretter ut 9 måneder senere som en sunn bunt av glede. Sigarer rundt!

Donerer eggene er ett alternativ i hva den medisinske profesjon kaller "assistert befruktning" (ART) ART tilbyr et bredt utvalg av hoteller for infertile par å oppnå graviditet, for eksempel sæddonasjon eller in vitro fertilisering.

Hvorfor skulle en kvinne ikke har egg av hennes egen? Kanskje hun mistet sine egg på grunn av kjemoterapi, sykdom, overgangsalder, eller genetiske avvik som å bli født uten livmor. I USA, om lag to prosent av kvinner i reproduktiv alder er infertile, og mottar donerte egg befruktet i et laboratorium ved partnerens sæd kan tilby så mye som en 65 prosent sjanse for graviditet. Naturligvis, suksessraten for denne metoden for ART avhenger av mange faktorer, inkludert alder og helse for egg donor. Så la oss gå videre til hvordan du vet om du kvalifiserer til å være en donor.

Neste: Møt Donor Krav

1 2 3 4 5 6


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com