Jeg har blåmerker i armene mine etter trening

March 2
Jeg har blåmerker i armene mine etter trening

Working ut ved å løfte vekter eller utføre push-ups er en effektiv måte å øke styrken i armene dine. Mens trening og anstrengende fysisk aktivitet kan være ubehagelig til tider, kan tilstedeværelsen av blåmerker eller blødning på armene være et tegn på en annen medisinsk tilstand eller skade. Blåmerker eller andre merker på kroppen din kan heller ikke bli assosiert med treningen i seg selv, og kan i stedet være et tegn på en tidligere skade.

Definisjon

Blåmerker resultat når blodårer nær hudens overflate lekke en liten mengde blod inn i omkringliggende vev. Denne skaden er ofte forårsaket av en stump kraft eller traumer til huden din. Blåmerker på høy kontakt områder av kroppen din - for eksempel hender, føtter, ben og armer - kan være relativt vanlig. Men andre faktorer som skader, bivirkninger til medisiner eller andre hjerte-problemer kan også forårsake blåmerker på armene under eller kort tid etter trening.

aktinisk purpura

Som nevnt på den amerikanske Osteopathic College of Dermatology nettsted, arm blåmerker kan være vanlig hos mennesker i alle aldre. Aktinisk purpura er en tilstand som fører til flate, røde flekker å oppstå på armer og hender, og kan til slutt bli til en lilla blåmerke. Over tid vil disse flekkene forsvinner og huden din pigment vil komme tilbake til det normale. Som sådan er denne tilstanden ikke føre til medisinsk bekymring, og kan ikke være direkte knyttet til å trene armene. I stedet blir det sett på som en normal hud misfarging som kan bli hyppigere som du alder.

symptomer

Symptomer og tegn på blåmerker på armene etter å ha arbeidet ut kan være smerte, hevelse, rødhet og misfarging av huden. Hvis du nylig har opplevd et traume eller skade på armene, er blåmerker en vanlig kroppslig reaksjon, ifølge MedlinePlus nettside. Ekstreme trykk i området av blåmerke, men kan være tegn på en tilstand som kalles "kompartmentsyndrom", som kan føre til ytterligere kardiovaskulær risiko hvis venstre ubehandlet.

betraktninger

Working ut eller utføre anstrengende fysisk aktivitet med armene kan føre til en økning i blodstrømmen til fartøyene og muskler. Derfor kan noen nylige kul eller skade på armene presentere med økt blåmerker på grunn av økt blodstrøm til dette området. Unn deg blåmerke ved å bruke en kald kompress eller is innpakket i en klut til skadet hud, ifølge MedlinePlus. Du kan også heve armen over nivået på hjertet ditt til å begrense ytterligere hevelse.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com