Fettlever Symptomer Diagnose & Cure

March 8

Fettlever Symptomer Diagnose & Cure


Fettlever er en opphoping av fett i levercellene. Fettlever kan ha alvorlige komplikasjoner hvis mer enn 10 prosent av leverens vekt består av fett. Fettlever forårsaker ingen symptomer eller skader for folk flest. Den form for fettlever som ikke er forårsaket av alkoholmisbruk kalles alkoholisk steatohepatitis (NASH). Alvorlige former kan føre til leversvikt.

Risiko og årsaker

Fettlever er funnet i nesten alle mennesker som er stordrikkere. Alkoholisk fettleversykdom har ingen kjent eksakte årsaken. I tillegg til alkoholmisbruk, fettlever følger ofte hurtig vekttap, fedme, diabetes, høye triglyserider og underernæring. Risikofaktorer inkluderer også visse medisiner, gastric bypass operasjon, høyt kolesterol, metabolsk syndrom, giftstoffer og kjemikalier (dvs. plantevernmidler), type 2 diabetes og Wilsons sykdom.

Symptomer og skjemaer

En fettlever viser ofte ingen symptomer. Mange vet ikke at de har fettlever før de har medisinske tester. Alvorlige tilfeller kan utvise tretthet, vekttap, magesmerter, svakhet og forvirring.

Alkoholisk fettlever fører til overflødig lever fett uten komplikasjoner. Alkoholisk fettlever er en vanlig tilstand. Alkoholisk steatohepatitis er betennelse i leveren i en liten mengde mennesker med fettlever. NASH kan påvirke leverens evne til å fungere, noe som fører til komplikasjoner. Alkoholisk fettleversykdom-forbundet skrumplever er leverbetennelse som fører til arrdannelse i leveren vev. Den arrdannelse kan bli så alvorlig at leversvikt oppstår. Alkoholholdig steatohepatitis oppstår når fettlever følger alkoholmisbruk og er forbundet med leverskade på grunn av betennelse.

Tester og diagnose

Leverfunksjonen blodprøver sjekke leverenzymer og kan hjelpe hjelpe legen din i å gjøre en diagnose. Imaging eksempel ultralyd, computertomografi (CT) skanne og magnetic resonance imaging (MRI) brukes. Levervev testing er gjort via biopsi i alvorlige tilfeller av alkoholisk fettleversykdom for å se etter betennelse og arrdannelse.

Behandling

Det finnes ingen standard medisinske behandlinger tilgjengelig for fatty leversykdom. Gjeldende behandling er å fokusere på årsaken og om risikofaktorer. Alkohol-indusert fettlever generelt bedre når alkohol er stoppet. Øke mosjon og gå ned i vekt hvis du er overvektig. Spis et sunt kosthold rikt på frukt og grønnsaker. Velg umettet fett enn mettet fett i matvarer som fisk, olivenolje og nøtter. Spis hele korn som brun ris. Holde blodsukkeret under kontroll hvis du lider av diabetes. Pasienter med høyt kolesterol bør jobbe med å senke den med medisiner og kosthold.

Forebygging

En sunn livsstil er den beste måten å forhindre fettlever. Unngå alt som understreker leveren, som alkohol og visse medisiner. Spis mer frukt og grønnsaker for å dra nytte av antioksidanter de inneholder. Bruk husholdning og arbeids kjemikalier med forsiktighet og følge riktige sikkerhetstiltak; noen kjemikalier kan ha en toksisk virkning på leveren.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com