Forskjeller mellom type 1 og type 2 diabetes

October 11

Forskjeller mellom type 1 og type 2 diabetes


Bukspyttkjertelen, en endokrin kjertel, produserer en av kroppens viktigste hormoner, insulin. Insulin senker blodsukkeret ved å tillate cellene å akseptere glukose (sukker) for bruk som energi. I personer med diabetes, kan bukspyttkjertelen ikke produserer insulin. Mangelen på insulin i kroppen øker blodsukkernivået (hyperglykemi), som kan føre til nyreproblemer, leverproblemer, vaskulær sykdom koma eller død.

Type I Classification

De fleste individer med type I diabetes utvikler sykdommen som barn. Diabetes utvikler fordi de tapte betaceller i de Langerhanske øyer i bukspyttkjertelen forby insulinproduksjon. Personer med type I diabetes må være på utkikk etter hudlidelser, nerveskader i føttene, optiker og opprettholde god tannhelse.

Type II Klassifisering

Personer med type II diabetes utvikle sykdommen gjennom en kombinasjon av genetikk, dårlig kosthold og mangel på mosjon. Bukspyttkjertelen utgivelser insulin til lavere blod sukker nivåer. Overskudd av fett rundt muskler kan blokkere opptaket av glukose, slik at kroppen insulin-resistente. Glukose forblir i blodet, øke blodsukkernivået og forårsaker bukspyttkjertelen til å frigi mer insulin. Syklusen fortsetter inntil kroppen blir fullstendig immune overfor virkningene av insulin.

Type I Forebygging / løsning

Siden betacellene ikke lenger produserer insulin, må kroppen få det fra andre kilder for å overleve. Insulin kan ikke tas oralt, som det ville bli brutt ned under fordøyelsen. Uten insulin, kan kroppen ikke bruker glukose for energi; derfor må insulin injiseres i fett under huden. De fleste insulinsprøyter er laget av syntetiske kilder, og noen er laget av griser. Ekstreme tilfeller kan behandles med insulinpumper. Pumper tilføre insulin gjennom et kateter plassert under huden.

Type II Forebygging / løsning

Type II diabetes utvikler seg fra insulinresistens. Insulinfølsomhet kan gjenopprettes med beskjedne vekttap; så lite som 10 til 15 lbs. kan gjøre en forskjell. Over 90 prosent av personer som mister vekt og holde den av gjøre det gjennom en kombinasjon av kosthold og mosjon. Inntil insulinfølsomhet er gjenopprettet, kan personer med type II diabetes må ta insulin injeksjoner.

Misforståelse

Diabetikere er ikke mer sannsynlig å få forkjølelse og influensa enn noen annen enkeltperson. Forkjølelse heve blodsukkernivået og kan være farlig for diabetikere; diabetes påvirker ikke immunsystemet og er ikke smittsomt. Diabetes skaper ikke athersclerosis (åreforkalkning). Men det er en overvektig type II diabetes har større risiko for åreforkalkning enn resten av befolkningen.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com