fiber Allergi

September 28
fiber Allergi

Når du tenker på en allergi, fiber sannsynligvis ikke kommer til tankene. Det er fordi en fiber allergi er ikke en nøyaktig diagnose. Hvis du opplever bivirkninger når du spiser fiber, kan du være å spise for mye fiber, har en hvete allergi eller intoleranse mot visse korn. Mange forveksler en allergi med en annen tilstand fordi fordøyelses symptomene ligner. Kun legen kan avgjøre hvilken tilstand som forårsaker symptomer. Ikke forsøk å selv-diagnostisere basert på symptomer alene.

fiber Forbruk

Fiber er en viktig substans nødvendig for riktig fordøyelse og generell helse, ifølge AskDrSears.com. Fiber hjelper fordøyelseskanalen i å holde maten beveger seg gjennom tarmen og opprettholde regularitet. Mangel på tilstrekkelig fiber i kosten kan føre til forstoppelse og andre helsemessige bekymringer. De fleste amerikanere ikke spiser den anbefalte daglige fiberinntak på 25 g til 35 g. Hvis du begynner å spise fiberrik mat eller ta fibertilskudd brått, kan du oppleve oppblåsthet, gass, kvalme, diaré og oppkast. Disse symptomene kan forveksles med en allergi.

hveteallergi

Du kan være forvirrende fiber forbruk med å spise hvete. Hvis du er allergisk mot hvete, kan du også være allergisk mot havre, rug og bygg, fordi de alle inneholder en lignende protein, gluten. Ifølge MayoClinic.com, noen med en hvete allergi har en overfølsomhet for ett av fire hoved proteiner som finnes i hvete. Når du spiser hvete produkter immunsystemet reagerer som om det er under angrep, og begynner å produsere immunoglobulin E eller IgE-antistoffer. Opprettelsen av disse antistoffene fører til en kjemisk kjedereaksjon i kroppen og forårsaker vanlige allergi symptomer som utslett, astma, nesetetthet og fordøyelsesproblemer, ifølge American Academy of Allergy, Asthma og immunologi.

intoleranse

En matintoleranse og allergi er to forskjellige tilstander som ofte forvirret. Matintoleranse blir ansett som mer vanlig enn en allergi og er vanligvis forbundet med korn, meieriprodukter og visse sukker. The American College of Gastroenterology sier at matintoleranse er en manglende evne i fordøyelseskanalen til å skikkelig bryte ned visse proteiner og sukker i ulike matvarer. Symptomene på en intoleranse vil kun påvirke fordøyelsessystemet; oppblåsthet, gass, oppkast, kvalme, diaré, magesmerter og kramper.

Betraktning

Hvis du utvikler diaré som følge av å spise fiber, snakk med legen din. Diaré kan føre til dehydrering, en alvorlig medisinsk tilstand som kan være livstruende. Legen din kan anbefale at du endrer din diett for å lindre symptomene.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com