Hva er en Bone Scan Med Dye Injeksjon?

October 19

Et bein skanning er en medisinsk avbildning test som identifiserer områder i pasientens bein som har en unormal hastigheten på stoffskiftet. Testen benytter en radioaktiv tracer fargestoff som kan samle seg i bein områder på grunn av en medisinsk lidelse.

Grunner

Ifølge det amerikanske National Library of Medicine, kan en pasient ha en test bein scan for å gi bilder som hjelper leger diagnostisere en årsak til bein smerte eller for å vurdere utviklingen av medisinske lidelser som kreft eller osteoporose.

Prosedyre

Et radioaktivt sporstoff fargestoff injiseres i pasientens blodåre, og materialet sprer seg i hele pasientens kropp som avga stråling. En beinskanning kameraet er ført over deler av pasientens kropp for å måle stråling og identifisere områder av bein som avgir unormale mengder stråling.

Preparat

Pasienter kan ikke bruke metallgjenstander under testen, og de bør ikke bruke medisiner med vismut i fire dager før testen.

risiko

Leger kan utsette testen for gravide kvinner for å forhindre et ufødt barn fra å oppleve stråling. Reaksjoner på det radioaktive spormaterialet ofte vise seg sjelden og kan være hevelse, et utslett eller en alvorlig allergisk reaksjon, sier det amerikanske National Library of Medicine.

unormalt

Unormale beinskanningsresultater kan oppstå i områder av bein som har et bein svulst, degenerative bein sykdommer eller bein infeksjoner. Bein infeksjoner og brukne bein kan bli funnet på et bein skanning.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com