Hvordan lage spansk-stil hvit ris

March 5
Hvordan lage spansk-stil hvit ris

Spansk ris beskriver ofte den erfarne hvit ris som sitter ved siden av en meksikansk rett. Til tider kalt meksikansk ris, er det tomat-basert, noen ganger blandet med erter og gulrøtter, og alltid mer enn litt garlicky. Spansk ris fra Spania, på den annen side, som tradisjonelt kalles paella. Dette er en annen tallerken helt, vanligvis servert som en hovedrett med kjøtt eller sjømat tilberedt inn i risen og definert av en sprø lag av godhet kalt Socarrat på bunnen.

meksikanske Rice

Hvordan lage spansk-stil hvit ris

Meksikansk ris er dampet på samme måte som du koker vanlig hvit eller brun ris, ved hjelp av en pott og en to-til-en forhold av væske-til-ris. Dybden av smaken kommer fra brune ukokt ris i olje over middels høy varme før du legger buljong og tomater, som tar plassen til vann som matlaging væske. Bruk en pott med en tettsittende lokk, og brun ris med hvitløk før du legger kokevæsken. Inkluder grønnsaker som erter, hvis ønskelig, og en overfladisk kjennskap til krydder som koriander, spisskummen, korianderfrø eller oregano. Pop lokket på, skru varmen til lav og la det småkoke i 20 til 40 minutter, avhengig av om du lager mat hvit eller brun ris. La risen sitte ut av varmen, dekket, i fem minutter, deretter lo med en gaffel og server.

paella

Hvordan lage spansk-stil hvit ris

Gjør paella i en tradisjonell paella panne, en bred, grunne pan som koker ris åpenlyst. Dette gjør risen å lage mat på ulike nivåer, og skaper en velsmakende skorpe på bunnen og samtidig la det øverste laget litt al dente. En dyp, bred ubestrøket skillet vil gjøre utslaget, også. Start med å sauteing løk, hvitløk og noe kjøtt som må være godt kokt i litt olje. La alle de velsmakende brun biter på bunnen, og deretter legge ris. Dekk med væske, bruker ca 3 kopper for hver kopp ris. Hvis væsken er helt absorbert og risen er fortsatt for vanskelig, er å legge mer vann og la det småkoke litt lenger. Når ulmende begynner, Nestlé noe annet kjøtt eller sjømat inn i risen. Topp med grønnsaker og krydder, for eksempel safran og oregano, deretter småkoke over middels varme til væsken er absorbert og et vakkert brun skorpe har dannet på bunnen, om en halv time. Serveres varm med sitron eller limebåter.

Tricks of the Trade

Når risen er på vei, ikke røre det. Røring vil rote opp Socarrat på paella og vil skape en grøtaktig rot i meksikansk ris. Gi noen trodde til væsker du bruker til å lage spansk ris. Kjøttkraft eller forberedt buljong gi dybde til hver av disse risretter. Hermetiske tomater er vanligvis brukt i begge rettene også, og saften gir smak. Drenere væske inn i et målebeger først og telle den i flytende måling. Hvitvin gjør en velsmakende tillegg til matlaging væske i paella, men pinne med tomat væske blandet med kjøttkraft eller vann i meksikansk ris. Paella har nesten alltid safran, så ikke hopp over dette viktige krydder hvis du går den tradisjonelle spanske ruten.

vegetarmat

Hvordan lage spansk-stil hvit ris

For vegetarianere, hoppe over buljong og bare bruke vann blandet med salt etter smak. Ikke glem tomat væske, som gjør opp for smaken som kan ha kommet fra kjøttkraft. I paella, stek tofu eller seitan til brun med løk og hvitløk, og tilsett hermetiske bønner til oppskriften for ekstra vegetarianer godhet.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com