Hvordan Leukemi Start?

March 2

En av de største helseproblemene i vårt land i dag er kreft. Denne fryktede sykdommen påvirker mennesker i alle aldre fra alle samfunnslag, og kan være utfordrende å behandle. Leukemi faktisk refererer til en gruppe av kreft som arbeider med blod eller benmarg. Fire hovedtyper av leukemi finnes, avhengig av om utbruddet er akutt eller kronisk, og hvilke celler kreften rammer. Derfor er leukemi vanligvis referert til som enten akutt lymfocyttisk, akutt myelogen, kronisk lymfocytisk eller kronisk myelogen.

Hvordan leukemi begynner avhenger delvis av hvilken type leukemi stede. Alle krefttilfeller innebærer en unormal celle i kroppen som begynner å multippel raskt og trenge ut de normale cellene med umodne kreftceller. Med leukemi, er dette unormal cellevekst bestemt til benmargceller, men kan variere litt med hensyn til hvilken type. I lymfatisk leukemi, benmargcellene som er ment å danne lymfocytter, en type hvite blodlegemer, blir påvirket. I myelogen leukemi, beinmargceller som er ansvarlige for å danne røde blodlegemer, blodplater, og visse andre typer hvite blodceller påvirkes. I utgangspunktet, leukemi starter når unormale celler i benmargen begynner å spre seg.

Når leukemi begynner, varierer dens progresjon basert på type. I den akutte former for leukemi, kreft celler raskt flere enn normale celler, forårsaker en rask progresjon av symptomer. Spredning av kreftceller tjener til å fortrenge de normale celler produseres i benmargen. En reduksjon i lymfocytter og andre hvite blodceller fører til en økt risiko for infeksjoner, mens en reduksjon i røde blodceller fører til anemi og en nedgang i antall blodplater til å øke risikoen for kraftige blødninger. Ved kronisk lymfatisk leukemi, er for mange unormale lymfocytter dannet, svekke kroppens immunforsvar. Ved kronisk myelogen leukemi, røde blodlegemer reduseres noe, mens de hvite blodlegemer og blodplater kontinuerlig øke, noe som kan føre til alvorlige anemi problemer over tid. Vanligvis er det kroniske former for leukemi, mens alvorlige, er ikke så umiddelbart livstruende som akutte former.

Foruten de symptomene som presenterer på en blod panel, mennesker med leukemi også kan ha en rekke andre symptomer forårsaket av leukemi. Disse kan omfatte typiske kreft symptomer på mangel på energi, nattesvette og kortpustethet. Dessuten kan leukemi forårsake uvanlige blåmerker, langsom tilheling av sår eller store blødninger, røde flekker på huden, og bein og leddverk. Behandling varierer etter hvilken type leukemi stede, og kan omfatte kjemoterapi, stamcelletransplantasjon og narkotika.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com