Hvorfor en Body stive etter døden?

January 6

Hvorfor en Body stive etter døden?


Innen et par timer etter personens død, begynner kroppen å stivne. Dette er på grunn av tap av et protein i muskelvev kjent som ATP, som lar musklene trekker seg sammen. Denne stivne prosessen kalles "rigor mortis."

Egenskaper

Ifølge deathonline.net, under normale forhold, setter rigor mortis i omtrent tre timer etter døden. Kroppen til å nå sitt maksimale stivhet innen 12 timer, og deretter fortsetter å spre seg ytterligere tre dager.

Funksjon

ATP hjelper pumpe kalsium fra musklene. Ved død, kan ATP ikke lenger skal produseres, slik at kalsium ikke lenger kan pumpes ut, noe som fører til kalsiumkonsentrasjonen til å stige i sin tur forårsaker at musklene til å forbli sammentrukket.

Misforståelse

Rigor mortis er ikke en permanent tilstand. Ifølge nettstedet, Ask A Scientist, når muskelproteiner begynner å degradere de gi avkall på sitt grep og kroppen vil miste sin stivhet.

betraktninger

Ifølge boken Forensic Pathology, i varmere klima, begynner spaltning raskt, noe som betyr at rigor mortis kan, i visse tilfeller, sett i bare for en kort tid eller ikke i det hele tatt.

Fun Fact

Voldsom muskulær anstrengelse vil ofte føre til en reduksjon i ATP-nivåer i enkelte deler av kroppen, noe som betyr at i visse tilfeller kan dødsstivheten har en hurtig innsettende. Dette fenomenet, kjent som avdød krampe, kan forlate kroppen poserte i bisarre contortions.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com