Mat for dårlig ånde

August 4
Mat for dårlig ånde

Oversikt

Også kjent som halitosis, kan dårlig ånde være en ubehagelig hendelse som kan påvirke deg sosialt og personlig. En rekke faktorer kan bidra til dårlig ånde, inkludert ting du spiser og bakterier som bor i munnen, ifølge American Academy of Family Physicians. Disse matvarer og drikkevarer kan inneholde løk, hvitløk, ost, krydder, appelsinjuice og brus. I tillegg til å pusse tennene med fluortannkrem, kan du spise visse matvarer for å redusere eller eliminere din dårlig ånde.

Yoghurt

Mat for dårlig ånde

Ifølge CBS News, kan live aktive kulturer i yoghurt redusere lukt-forårsaker sulfitt i munnen. Sulfites finnes i matvarer som kjøtt, vin og andre matvarer som inneholder mye protein eller fett. En annen fordel med å spise yoghurt er at det kan ødelegge usunne bakterier i munnen og magen, noe som resulterer i færre tilfeller av dårlig ånde.

Imidlertid er ikke alle yoghurt skapt like når det gjelder å bekjempe dårlig ånde. Du bør velge yoghurt som ikke har tilsatt sukker til det som sukker kan føre til økt tannråte, ifølge CBS News. Velge yoghurt som er merket som lav-fett eller fettfri også vil øke helsemessige fordeler. Yoghurt beriket med vitamin D kan bidra til å redusere bakterier i munnen, så vel fordi vitamin D skaper et ugunstig miljø for bakterievekst.

sitroner

Mat for dårlig ånde

Selv om munn-pucke til smaken, kan sitronsyre i sitroner bidra til å nøytralisere dårlig-ånde lukter, for eksempel fra løk eller hvitløk, ifølge Health 911. For å øke pust-kampene fordeler, tilsett en klype salt til en sitron kile og spise massen og salt for å ytterligere redusere dårlig ånde.

Crunchy Frukt og grønnsaker

Mat for dårlig ånde

Crunchy frukt og grønnsaker - som epler, gulrøtter og selleri er alle nyttig i behandling av dårlig ånde. Disse fiberrike matvarer bidra til å øke produksjonen spytt i munnen, ifølge FitSugar.com. Den økte spytt kan hjelpe bakterier og andre illeluktende partikler ut av munnen din, mproving pusten. The American Academy of Family Physicians anbefaler også forbruker mer frukt og grønnsaker og mindre kjøtt for å forbedre halitosis symptomer.

Foods høy i vitamin C

Mat for dårlig ånde

Innlemming vitamin C inneholder matvarer som appelsiner, meloner og bær kan skape et miljø hvor bakterier ikke kan ligge, ifølge FitSugar.com. Vitamin C også kan forebygge tilstander som bidrar til dårlig ånde, så som tannkjøttsykdom og gingivitt. Du bør akseptere noen bytter, som vitaminer, men fordi vitaminer har blitt koblet med magesyke og økt forekomst av dårlig ånde, ifølge Cynthia Sass, American Dietetic Association talskvinne og registrert kostholdsekspert på FitSugar.com. I stedet, alltid innlemme vitamin C kilder fra matvarer.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com