The Impact of Fjerning av en eggstokk på hormonbalanse

September 27

The Impact of Fjerning av en eggstokk på hormonbalanse


Menneskekroppen har flere sett av organer i par, inkludert eggstokkene. Når man organ er fjernet, den andre organ vanligvis gjør en god jobb med å holde tritt med etterspørselen lagt på den.

eggstokkene

Eggstokkene er de kvinnelige organer med ansvar for produksjon og modning av egg for befruktning. Eggstokkene produserer også to hormoner, østrogen og progesteron.

Østrogen og progesteron Function

Disse hormonene er ansvarlig for, blant annet sekundære kjønnskarakteristika hos kvinner (for eksempel brystutvikling), forbereder den kvinnelige kroppen for graviditet og opprettholde balansen av kalsium i kroppen.

ooforektomi

En ooforektomi er en operasjon for å fjerne en eggstokk. Denne operasjonen er brukt i tilfeller hvor eggstokken blir skadet på grunn av sykdom eller traumer, eller i noen tilfeller, for å forebygge brystkreft hos kvinner med sterke slektshistorier av brystkreft.

De gjenværende eggstokk

Når bare en eggstokk er fjernet, fortsetter den andre eggstokk for å produsere østrogen og progesteron, så vel som egg. Fjerne en eggstokk ikke har en betydelig innvirkning på nivåene av hormoner.

Overgangsalder

Selv uten å fjerne eggstokkene, de slutter å fungere hos kvinner etter overgangsalderen. Konsekvensene av dette er redusert beinmasse, redusert fettstoffskiftet, og i noen kvinner, humørsvingninger.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com