Hvordan bli kvitt av solstikk

November 30

Hvordan bli kvitt av solstikk


Solstikk oppstår når kroppen blir for varmt og ikke er i stand til å spre varmen ved svetting. Solstikk kan forårsake alvorlige skader og død, så du bør ta det på alvor og behandle den umiddelbart.

Bruksanvisning

1 Kom deg ut av solen umiddelbart. Gå inn en luftkondisjonerte bygningen. Hvis du ikke har tilgang til innendørs, komme seg ut av direkte sol og inn i litt skygge.

2 Fjern så mye av klærne som du muligens kan, spesielt sko, sokker og luer, som de pleier å holde varmen.

3 Drikk rikelig med vann. Ikke guzzle det, men nippe så mye som du kan ta i. Hvis du ikke har vann, drikke noe væske du kan annet enn alkohol eller koffeinholdige drikker, som vil ytterligere dehydrerer deg.

4 Dusj eller bad for å hjelpe kroppen kjøle seg ned. Hvis du ikke kan dusje, bruke vann til pannen, nakken, ansiktet og armene for å hjelpe kroppen din spre noe av varmen som forårsaker solstikk.

5 Lay flat og heve føttene for å sirkulere blodet og hjelpe med hodepine og svimmelhet som har en tendens til å følge solstikk. Hold deg rolig og stille for å hjelpe deg å gjenopprette.

6 Fyll kroppens salttilførselen ved å drikke en sportsdrikk spesielt formulert med elektrolytter eller spise noe salt, som sprakk.

7 Søk øyeblikkelig legehjelp hvis du ikke raskt begynne å føle seg bedre, hvis du er forvirret, eller hvis du har problemer med å snakke eller tenke klart.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com