Milde øreinfeksjoner

October 11

Milde øreinfeksjoner


Mellomøret er den lille delen av øret bak trommehinne (en membran som skiller den ytre øret fra mellomøret). Når mellomøret blir infisert, vil det føre til væske buildup og bakterier til havner der.

Definisjon

Øre infeksjon, eller otitis media, er definert som en betennelse i mellomøret på grunn av infeksjon.

typer

Det finnes to hovedtyper av mellomørebetennelse - akutt otitis media (AOM) og mellomørebetennelse med effusjon (OME). AOM er definert som deler av øret blir infisert og hoven, samt væske blir fanget inne i øret. OME er når væske og slim bli fanget i øret etter at infeksjonen er over.

symptomer

Det viktigste symptomet på en ørebetennelse er en øreverk. Smerten forbundet med øreverk kan være mild eller svært smertefullt. Hos spedbarn og barn, kan et mulig tegn være øret trekke. Andre symptomer er feber, væske drenering og noen problemer med hørselen.

årsaker

En av de viktigste årsakene til mellomørebetennelse er bakterier kommer inn i øret og forårsaker en infeksjon. En annen årsak er virusinfeksjon. Ifølge Web MD, er den vanligste typen bakterier som forårsaker ørebetennelse er pneumokokker, Haemophilus influenzae og Moraxella catarrhalis. Den vanligste typen av virusinfeksjoner er RSV (respiratorisk syncytialvirus) og influensa. Fluid kan bygge opp i øret når hevelse fra en øvre luftveisinfeksjon eller når en allergi blokker øretrompeten, som blokkerer luft fra å komme gjennom. Ifølge Web MD, "Dette skaper et vakuum og sug, som trekker væske og bakterier fra nese og hals inn i mellomøret. Den hovne tube hindrer denne væske fra drenering. Øre infeksjon starter når bakterier eller virus i fanget væske vokse til en infeksjon. "

Behandling

Det finnes flere former for behandling for øret infeksjoner, inkludert hjemmebehandling, medisiner, kirurgi og tympanocentesis (stikke en nål gjennom trommehinnen for å fjerne væske fra bak trommehinnen). Annen behandling omfatter behandling av allergi (spesielt hos barn) og urtemedisiner. Hjem behandlinger inkluderer ved hjelp av over-the-counter smerte medisiner som Advil, Motrin eller Aleve. Du kan også bruke varm komprimerer til øret for å lindre smerte. I tillegg kan legen din ønske å foreskrive medisiner som antibiotika som amoxicillin. Andre medisiner foreskrevet ville være Tylenol, kodein og noen typer øredråper. Men ikke bruke øredråper hvis trommehinnen er sprukket.

Forebygging

Web MD foreslår følgende når du prøver å hindre ørebetennelse hos barn: Røyker ikke (eller hvis du gjør det, avslutter), amme babyen, vaske hendene ofte, får barnet ditt vaksineres og holde vaksinasjoner oppdatert, og ikke gi barnet ditt en smokk. Ifølge Web MD, ørebetennelser er mest vanlig hos barn som utsettes for passiv røyking og som bruker en smokk etter fylte 12 måneder.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com