Er det sunt å spise frosne grønnsaker lagret i plast?

February 9
Er det sunt å spise frosne grønnsaker lagret i plast?

Internett skremmer kan gjøre det vanskelig å fortelle fakta fra fiksjon, muligens avskrekke deg fra varme eller oppbevaring av mat i plast. Men noen plast er trygt å bruke for oppbevaring av mat - og til og med mikrobølgeovnen. Den tommelfingerregel for trygg oppbevaring av mat er dette: Bruk bare mat-grade beholdere og følg produsentens anvisninger. Når riktig gjort, er frysing næringsmiddelkonserveringsmetode som hjelper dine grønnsaker beholde mest næringsstoffer, noe som gjør det til en sunn måte å lagre grønnsaker for fremtidig bruk.

FDA forordning

Mat lagret eller pakket inn i plast og deretter varmes i mikrobølgeovn i plast kan lekke stoffer som ftalater og BPA i maten. Selv om dette høres alarmerende, US Food and Drug Administration regulerer tett materialer som kommer i kontakt med mat, inkludert plast beholdere. Hvis en container er merket "mikrobølgeovn safe", det har blitt testet av FDA og funnet trygg for det formålet. FDA tester også for kjemisk migrasjon ved temperaturer som en mat beholder eller vikle er sannsynlig å oppleve med vanlig bruk. Hvis således frosne grønnsaker kommer i en plastbeholder det er sannsynlig trygt. Bare sørg for å sjekke beholderen for en mikrobølgeovn-safe etiketten før zapping den. Hvis beholderen eller plastpose ikke er merket i mikrobølgeovn, fjerne grønnsaker før matlaging dem.

Bruk kun Food Grade

Ikke lagre frosne grønnsaker i plast beholdere som ikke er laget spesielt for oppbevaring av mat. For eksempel folk vanligvis bruker film beholdere, plast dagligvarer poser eller plast søppelsekker til å lagre mat. Disse er ikke mat-grade plast, noe som betyr at det er en risiko for at kjemikalier kan nå maten, ifølge University of Nebraska Cooperative Extension.

Engangsutstyr

Ikke lagre dine grønnsaker i engangsplastbeholdere som cottage cheese eller margarin kar. Slike elementer er ikke laget av materialer som er laget for gjentatt rengjøring med varmt vann og såpe eller gjentatt bruk. Beholderen kan ha kanter som krøller og samle bakterier. Dessuten er slike beholdere utviklet for spesifikke typer mat og temperaturer. Hvis du putter varme eller varme kokte grønnsaker, eller grønnsaker som er sure, i dem kan de ikke stå opp til disse forholdene.

betraktninger

Hvis du lagrer grønnsaker i fryseren i et trygt plastboks eller fryser bag, ikke vent for lenge før man spiser dem. De fleste grønnsaker kan lagres trygt i åtte til tolv måneder. Etter det, er det på tide å kaste dem. For å hindre kjemiske endringer i grønnsakene du frysing, bruk en plastpose eller container som ikke tillater luft å passere inn i produktet. Også fjerne så mye luft som mulig fra beholderen eller frysepose før du setter den på is. Bruk fryseposer som er dampbestandige og fuktbestandig, eller stive beholdere laget av plast med deksler som passer tett.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com