Biologisk Impact of Cloning

January 19

Biologisk Impact of Cloning


Den ultimate biologiske effekten av kloning er fortsatt et tema for debatt blant de fleste forskere og medisinske fagfolk. Mens kloning teknologien er fortsatt for ny til å forutsi langsiktige implikasjoner, mange ulike grupper og talsmenn holde sine egne meninger om hvordan den menneskelige rase vil bli påvirket av bruk av kloning teknologi.

Hva er kloning?

Kloning er kunstig skape genetisk identiske organismer gjennom vitenskapelige manipulasjon. Kloner er skapt ved å klippe et egg fra en organisme og implantere DNA fra en levende voksen inn i egget. Egget blir kondensert til det voksne genetiske materialet gjennom anvendelse av en elektrisk strøm i stedet for gjennom kontakt med sæd fra et hannkjønn. Egget er nå en eksakt genetisk kopi av enslige voksne som DNA ble smeltet sammen med egg i stedet for å være en kombinasjon av genetisk materiale mellom to foreldreorganismer.

medisinske anvendelser

For tiden, er den primære fordelen med kloning regenerering av tapte lemmer eller organer. Denne praksisen kalles "terapeutisk kloning" og innebærer voksende av vev, celler eller organer som skal brukes til å helbrede de syke. Hvis en person blir syk med en sykdom som angriper eller ødelegger en bestemt type celler eller vev, kan det være mulig å dyrke nytt vev fra en genetisk prøve som er tatt direkte fra pasienten. Dersom pasientens egen friskt vev kan være kunstig reproduseres, og deretter brukt som en transplantasjon for å erstatte den infiserte eller skadet vev, og deretter, teoretisk sett, at personen kan bli helbredet. Leger og kirurger har blitt preforming organtransplantasjoner i årevis. Et av de store problemer med slike transplantasjoner, er imidlertid at ingen to personer er biologisk like. Det har vært mange tilfeller der en transplantasjon mottakerens kropp har mislyktes i å binde med utskifting orgel og transplantasjon effektivt svikter. Dersom et organ eller vev kan dyrkes fra pasientene eier friskt vev, deretter pasientens kropp bør ikke ha så lett å akseptere transplantasjon. New friskt vev ville binde umiddelbart med den eksisterende vev og skal fungere normalt.

Utvikling

En av de mest dyptgripende mulige konsekvenser av kloning på menneskets biologi er evolusjon. Kloning er en iboende aseksuelle former for reproduksjon. Dette betyr at reproduksjon skjer uten to atskilte sperreenhetene seksuelt kombinere DNA for å fremstille et avkom. Noen forskere og aktivister som er imot kloning tror at hvis reproduksjon gjennom kloning blir en normal og vanlig måte å reproduksjon, vil mennesker eller andre klonede arter lenger naturlig å tilpasse seg endrede miljø behov. Den primære frykt er at forskere vil finne en måte å gjenskape de mest attraktive egenskapene til enhver organisme og være i stand til å transplantere disse egenskapene kunstig i avkom, og dermed utenom normal utveksling av biologiske data. Snarere enn et avkom å være en kombinasjon av begge foreldrene genetisk informasjon, vil avkom tilpasses en forhåndsbestemt genetiske malen. til slutt en art som er utsatt for denne formen for genetisk manipulasjon ville miste sin medfødte evne til å tilpasse seg.

Clone Helse Bekymringer

En av de viktigste hindringer av kloning av mennesker har vært den manglende evne til å lage en sunn klon. Selv om dyr som sau har med hell blitt klonet, hadde hvert fag opplevd alvorlige helseproblemer. De fleste av disse forekommer som et resultat av "genekspresjon." Mens DNA brukes til å lage kloner kan være intakt, tar det perfekt koordinering blant tusenvis av gener for å skape en kompleks livsform. Den biologiske prosessen involvert i alle disse genene til å komme sammen i perfekt samhold og danner en fullt fungerende organisme er så komplisert og innebærer en slik presis timing av celle mutasjoner og kopling at det er et enormt potensial for ting å gå galt.

Kloning av mennesker

På grunn av dagens problemer med å produsere en sunn klone, har amerikanske medisinske og vitenskapelige foreninger som frarådes menneskelig reproduktiv kloning, ifølge Human Genome Project informasjon nettsted. Mest klonet embryo brukt i forsøk på dyr dør i de tidlige stadier av utviklingen. Mange av de som ikke overleve lenge nok til å bli implantert i en organisme spontant avbryte noen tid under svangerskapet. De fleste kloner som overlever fødselen dø kort tid etter av komplikasjoner eller har fysiske abnormiteter som svekker funksjonen. Inntil disse problemene kan løses gjennom videre studier og forsøk på dyr, kan forskerne ikke utforske muligheten for menneskelig reproduktiv kloning.
Andre bekymringer angående menneskelig kloning er den mentale eller emosjonelle virkningen slik praksis ville ha på mennesker. I tillegg til å redefinere kulturelle forståelser av familie og reproduksjon, kan virkningen på klonet emnet være ødeleggende. Som det er ekstremt vanskelig å kontrollere følelsesmessige eller psykiske velvære av et dyr, er det ingen måte å være sikker på hvordan kloning har påvirket dem. Dette etterlater forskere med ingen måte å forutsi hvordan det vil påvirke en menneskelig kloning.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com