Psykologiske effekter av narkotikamisbruk

November 26
Psykologiske effekter av narkotikamisbruk

Narkotikamisbruk kan forekomme i mange former. Illegale rusmidler kan bli misbrukt, som lovlig kan foreskrevet eller over-the-counter narkotika. Ifølge MedlinePlus, er narkotikamisbruk feilaktig bruk av medisiner som pågår i minst et år og har negative konsekvenser for overgriperen. Den medisinske teksten "Addiction Medicine: En Evidence-Based Handbook" forklarer at legemidler med hurtig innsettende og høy intensitet effekt har større potensial for misbruk.

Narkotika og hjernen

Den "Klinisk Textbook of Addictive Disorders" forklarer at narkotiske stoffer er tenkt å handle på en hjerne krets kalles det limbiske system. Denne veien parene aktiviteter som er avgjørende for individuelle eller arter å overleve, slik som å spise eller sex, med hyggelige følelser av belønning. Følelsene av belønning er ment å forsterke eller motivere den enkelte til å ta del i aktiviteten igjen. Biokjemisk, de hyggelige følelser er et resultat av dopamin frigjøring i en del av hjernen som kalles nucleus accumbens.

hjerne~~POS=TRUNC

The National Institute on Drug Abuse forklarer at kronisk narkotikamisbruk endrer måten hjerneceller svare på aktiviteten av dopamin. Dette krever rusmisbrukere til å øke sin dose av et medikament for å oppleve euforiske og lystfølelser. Syklusen fortsetter til hjernen er så ufølsomme for dopamin at brukeren føler seg flat og livløs, ute av stand til å oppleve noen glede i det hele tatt.

Frykt for Tilbaketrekking

Den "Clinical Textbook av avhengighets Disorders", forklarer at når et medikament blir misbrukt over en lang tidsperiode, må nervesystemet og legeme justere slik at organene kan fortsette å fungere som normalt. Justeringene gjort av celler og vev som svar på kronisk bruk av narkotika føre til fysisk avhengighet. Fordi normale funksjon er nå avhengig av tilstedeværelse av stoffet, svarer kroppen med ubehagelig abstinenssymptomer når stoffet er avviklet. Mange mennesker som misbruker narkotika fortsette å gjøre det for å unngå abstinenssymptomer.

Avhengighet

For noen mennesker, vil fortsatt narkotikamisbruk føre til avhengighet. Compulsive narkotika-søkende atferd, intense cravings og tap av kontroll over narkotikabruk er alle symptomer på avhengighet, i henhold til "Klinisk Textbook of Addictive Disorders." Personer som lider av rusavhengighet vil fortsette å bruke narkotika til tross for negative konsekvenser, som for eksempel jobb tap eller familiekonflikt.

betraktninger

Narkotikamisbruk er en alvorlig, men forebygges problem, forklarer National Institute on Drug Abuse. Det er viktig for foreldre å snakke med barna sine om risiko og konsekvenser av narkotikamisbruk og å modellere riktig atferd. I tillegg er det flere ressurser tilgjengelig for å hjelpe lærere og lokale organisasjoner for å spre anti-narkotika melding.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com