Amylase i Fordøyelse

July 11
Amylase i Fordøyelse

Så snart maten kommer inn i munnen, begynner det prosessen med fordøyelsen. Mat må brytes ned i mindre næringsstoffer slik at kroppen kan lagre eller bruke det. Kroppen din produserer spesialiserte enzymer som fungerer på fordøye ulike typer mat du spiser. Amylase er et enzym som produseres i munnen og bukspyttkjertel som bryter ned karbohydrater til mindre molekyler.

The Role of Amylase i munnen

Under fordøyelsen, karbohydrater starter som polysakkarider, som er store stivelsesmolekyler som er brutt ned i disakkarider, som er to, knyttes-sukkermolekyler. Disakkarider så videre brutt ned i enda mindre enkle sukkerarter, kjent som monosakkarider som deretter absorberes i blodet, slik at kroppen kan deretter bruke dem. Når du begynner å tygge, er mat mekanisk brutt ned i mindre biter. Du produserer også spytt, som inneholder amylase som blander seg med maten. Amylase er en fordøyelseskanal enzym som tygger aktiveres og som hydrolyserer eller pauser nedturer stivelse til monosakkarider. Amylase bryter ned stivelse i munnen inn i en maltose, et disakkarid, som består av to glukosemolekyler.

The Role of Amylase i magen

Som du svelge, fortsetter karbohydrat fordøyelsen i magen som tygget mat blandet med amylase. Magen produserer ikke noen ekstra amylase. Magen inneholder mage juice som fungerer på fordøye andre næringsstoffer i maten. Den amylase som trådte med tygget mat fortsetter å bryte ned stivelse til maltose. Fra magen, er mat så ført inn i tynntarmen hvor fordøyelse fortsetter.

The Role of Amylase i bukspyttkjertelen

Som maten passerer langs i fordøyelsessystemet, er det brutt ned i enda mindre molekyler før kroppen kan bruke det som energi. Bukspyttkjertelen også produserer enzymet amylase som er sluppet inn i tolvfingertarmen av tynntarmen. Amylase produsert her bryter ned de resterende polysakkarider og disakkarider til monosakkarider, som fullfører fordøyelse av karbohydrater. Glukose, et monosakkarid, er et resultat av karbohydrat fordøyelse. I tynntarmen, glukose deretter absorbert inn i blodet som kroppen vil bruk av energi. Kroppen din bruker glukose som drivstoff for alle kroppslige prosesser.

Blood serumamylase

Amylase er til stede i blodet i små mengder; dette er normalt. Hvis bukspyttkjertelen har blitt skadet, betent eller sperret, er imidlertid amylase slippes ut i blodet i stedet for i tolvfingertarmen, noe som resulterer i forhøyede blodserum amylasenivåer. En blodprøve kan teste, diagnostisere eller overvåke bukspyttkjertel problemer. Helsemessige bekymringer relatert til forhøyet amylase i blodet omfatter akutt pankreatitt, kronisk pankreatitt, pankreatisk pseudo, eller blokkering av kanalen som bærer amylase fra bukspyttkjertelen til tynntarmen eller gallesten. Symptomer vanligvis knyttet til en bukspyttkjertelen lidelse kan inkludere magesmerter, kvalme, feber eller tap av appetitt.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com