Hvorfor er lunsj så viktig?

August 9
Hvorfor er lunsj så viktig?

Som den viktigste daglige måltid i en rekke land rundt om i verden, har lunsj et sted av primær kulturell betydning. I ni-til-fem-miljøer, er middagsmåltidet ikke alltid en så stor avtale, men å gjøre tid for en sunn lunsj kan lønne seg både mentalt og fysisk.

Fordelene

Å spise midt på dagen, flere timer etter frokost, re-energi kroppen din og kan øke blodsukkernivået når fokus og konsentrasjon er flagging. Hvis du føler deg svak, spise enda en liten lunsj kan fornye din energi og hjelpe deg til å føle deg uthvilt og klar til å ta på seg de neste timene. I tillegg spiser lunsj holder stoffskiftet aktive, spesielt hvis du har en moderat størrelse måltid og en matbit før og etterpå. "Utvidet perioder med sult mellom store måltider skaper hull som holder stoffskiftet fra å være aktiv," sier Dr. Kurt Hong, Center for Human Nutrition direktør for Huntington Medical Foundation.

For barn

Lunsj kan ha enda mer betydning for barn i skolealder enn det gjør for voksne. Siden de fleste barn ikke får frokost eller middag på skolen, og kan ikke ha noen snacks før de kommer hjem, er lunsj det eneste måltidet de har til å drive dem gjennom dagen. Ifølge ChoiceUSA.net, gjør skolen lunsj opp en tredjedel til halvparten av et barns næringsinntak for en hel dag og er avgjørende for å hjelpe barn lykkes i skolen, samt vokse og utvikle seg vellykket og sunt.

hopper over lunsj

Det er vanlig å ønske å hoppe over lunsj hvis du prøver å gå ned i vekt eller kutte kalorier, men at strategien fungerer sjelden. Ifølge Weight Control Information Network, folk som jevnlig hopper over måltider har en tendens til å veie mer enn folk som spiser ofte hele dagen. Hopper over lunsj kan rev opp appetitten senere, forårsaker du å overspise eller velge matvarer som har dårlig ernæringsmessige verdier.

betraktninger

Å spise alle typer måltid til lunsj kan bidra til å holde stoffskiftet aktive og kroppen frisk, men noen matvarer pakke mer av en ernæringsmessig punch enn andre. Dr. Kurt Hong anbefaler å kombinere komplekse karbohydrater med lean protein for å danne en konsentrert, langvarig energikilde. Eksempler er nonfat yoghurt og müsli, en mager kalkun sandwich på hele korn brød, eller lav-fett cottage cheese med frukt og grønnsaker. Ideelt sett bør en sunn lunsj tilby en balanse mellom de fem viktigste mat grupper: korn, grønnsaker, frukt, magre proteiner og meieri.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com