Stress som forårsaker symptomer på multippel sklerose

February 21
Stress som forårsaker symptomer på multippel sklerose

Multippel sklerose er en progressiv sykdom som resultatene fra en person & # 039; s immunsystem feilaktig angripe den personen & # 039; s egen sentralnervesystemet. De fleste mennesker med multippel sklerose har relapsing-remitting sykdomsforløpet, noe som betyr at symptomene vises, forsvinne for en stund og så dukke opp igjen, forklarer Multiple Sclerosis Foundation. Episoder når symptomene dukker opp igjen er ofte kalt tilbakefall, eksaserbasjoner eller akutte anfall. Nøyaktig hva som utløser disse tilbakefall er gjenstand for intens forskning, og noen klare årsaker har blitt identifisert. Rollen til stress i utløser multippel sklerose symptomer har vært særlig kontroversielt, og er fortsatt ikke fullt ut forstått.

Stress utløser av multippel sklerose

Til tross for mange studier på rollen til stress i utløser symptomer på multippel sklerose, har en klar sammenheng ikke blitt funnet. Men de fleste pasientene mener at stress utløser tilbakefall og symptomer på multippel sklerose, rapporterer en studie publisert i mars 2004 utgaven av "British Medical Journal." I et forsøk på å løse spørsmålet, denne studien foretok en "meta-analyse" av 14 andre studier som undersøkte sammenhengen mellom stress og multippel sklerose. Resultatene av meta-analyse viste en statistisk signifikant økning i risikoen for tilbakefall symptomer etter stressende hendelser. Men forfatterne var raske til å påpeke at studien bare viste at de to hadde en tendens til å skje på samme tid, ikke at stress forårsaket symptomene skal vises.

Grunner for uenighet

En av grunnene til temaet stress og multippel sklerose er vanskelig å studere er at begrepet "stress" har ulike betydninger for forskjellige mennesker, forklarer National Multiple Sclerosis Society. Forskere har ikke en måte å objektivt måle stress, og hva som føles belastende for en person kan ikke virke stressende for en annen person. Et annet problemfaktor er at multippel sklerose selv forårsaker stress hos pasienter, noe som ytterligere kompliserer målestressnivå. I tillegg har noen leger foreslår endringer i kroppen som fører til tilbakefall symptomer kan begynne oppstår lenge før symptomene dukker opp, og at stress øker bare risikoen for at disse allerede forekommende endringene vil slå inn i reelle symptomer, melder National Multiple Sclerosis Society.

Managing Stress

Selv med mangel på klare bevis, de fleste leger er enige om at pasienter med multippel sklerose bør ta skritt for å redusere stress i livet, ifølge Multiple Sclerosis Foundation. Hvorvidt stress faktisk utløser tilbakefall symptomer, stress alltid reduserer livskvaliteten for personer med eller uten multippel sklerose.

gunstig Stress

Studien i "British Medical Journal" påpekt at en tidligere studie, publisert i 1992 i tidsskriftet "Medicina Psicosomatica," viste en gunstig effekt av stress på tilbakefall av multippel sklerose. Denne studien fant at pasienter med multippel sklerose som opplevde ekstrem, livstruende stress, slik som trusselen om rakettangrep i Tel Aviv, Israel, faktisk opplevd en nedgang i multippel sklerose tilbakefall. Denne beskyttende virkning kan være forårsaket av frigjøringen av kortisol, et stresshormon, noe som reduserer inflammasjon og risikoen for autoimmune angrep på nervesystemet. Men forfatterne påpeke at den langsiktige forekomst av lave nivåer av stress fører til mer kompliserte kjemiske forandringer i kroppen. Denne studien understreker ytterligere komplisert rolle stress i multippel sklerose.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com