Hvete og miste vekt

December 26
Hvete og miste vekt

Hvete er den desidert mest brukte korn i USA og leverer en stor del av karbohydrater og kalorier i standard amerikansk diett. Hvete og hvetemel brukes til å lage brød, pasta, frokostblandinger, pizza deig, kjeks, bagels, muffins, kjeks, croissanter, granola barer, boller, sandwicher, kaker og mange andre bakevarer. Mange av de matvarene som inneholder denne populære korn er svært raffinert og behandlet, og kan bidra til vektproblemer.

Kalorier og Karbohydrater

Mange matvarer som inneholder hvete og hvetemel har et høyt kalori og karbohydrat-innhold. For eksempel, en bolle med 2 kopper pasta inneholder 440 kalorier og 86 g karbohydrater, inneholder en bagel rundt 340 kalorier og 66 g karbohydrater og en blåbær muffin kan inneholde opptil 550 kalorier og 69 g karbohydrater, ifølge USDA National Nutrient Database. Det er lett å overspise hvete inneholder matvarer fordi de er rike på karbohydrater og karbohydrater er minst satiating av de tre makronæringsstoffer, som også inkluderer fett og protein, ifølge en utgave av mai 2008 "The American Journal of Clinical Nutrition." Mange av disse behandlet, kan high-carb matvarer også ha en vanedannende effekt takket være smaksforsterkere og andre appetitt-stimulere tilsetningsstoffer. Jo mer du spiser, jo mer du ønsker dem.

Karbohydrater og insulin

Karbohydratinntak stimulerer frigjøring av anabole hormonet insulin av bukspyttkjertelen. Insulin er et viktig hormon som hjelper deg å kontrollere øke blodsukkeret etter et karbohydratrikt måltid. For å bli kvitt de ekstra sukker som sirkulerer i blodet, insulin gjør det gå inn i cellene hvor det kan lagres som kroppsfett. Hvis du spiser mye karbohydrater fra hvete, kan det hende at høyere insulinnivåer hindre deg fra å miste vekt. En studie publisert i 2004 i "Annals of Internal Medicine" viser større vekttap med en lav-carb, high-fett diett, begrense karbohydrater til 20 g om dagen ved å eliminere hvete og andre carb-rik mat, sammenlignet med en lav-fett, høy-carb diett.

leptin Resistance

Hvete og de fleste andre korn inneholder lektiner, et sammensatt naturlig produsert av planter for å beskytte dem mot potensielle fiender. Noen forskere hypotese at disse lektiner kan kompromittere din sult og metthetsfølelse signaler, ifølge en dyr studie publisert i desember 2005 på "BMC Endokrine sykdommer." Ifølge denne studien, kunne spise korn som hvete gjør deg mer sulten, noe som ville føre til overspising og dermed vektøkning eller en manglende evne til å gå ned i vekt.

Å miste vekt uten hvete

Hvis du bruker mye hvete og sliter med vekten din, kan du eksperimentere med å redusere eller kutte av hvete i kosten. Du kan gå på low-carb rute, ved ganske enkelt å eliminere hvete inneholder matvarer og erstatte dem med mer ikke-stivelsesholdige grønnsaker og sunt fett fra olivenolje, avocado, nøtter og deres smør. Hvis du bestemmer deg for å redusere karbohydratinntaket, først konsultere legen din fordi medisiner kan kreve justeringer. Hvis du foretrekker ikke å redusere karbohydratinntaket, erstatte hvete-baserte matvarer med karbohydrater fra frukt, søtpoteter, vinter squash, quinoa, bokhvete og vanlig yoghurt. Gi ett av disse alternativene en prøve i minst en måned, og du vil være i stand til å avgjøre om å eliminere hvete kan hjelpe deg å miste vekt lettere.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com