Debridering & hudtransplantasjon

September 8

Debridement og hudtransplantasjon er kirurgiske prosesser som brukes til å behandle alvorlige kjøttsår, som brannsår. Debridement er prosessen med å fjerne dødt vev og hudtransplantasjon er prosessen med å dekke skadede områder med sunn hud. I mange tilfeller kan debridement og pode redusere offerets liggetid og bedre funksjon og utseende av den skadde området, ifølge Burn-Recovery.org.

debridement bruksområder

Debridement er tilsiktet fjerning av dødt vev, rusk og fremmedlegemer fra et sår seng, ifølge Visiting Nurse Associations of America. Debridering fremmer helbredelse, klarer infeksjon og kontroller lukt. Prosessen skaper en renere sår og, i noen tilfeller avtar arrdannelse, ifølge Aurora Health Care. Debridement bidrar til å forberede de sårede området for hudtransplantasjon.

debridering Process

Før debridement, en lege gir vanligvis en fysisk eksamen og tar målinger av de sårede område eller områder, ifølge Aurora Health Care. Avhengig av alvorligheten av såret, vil hun administrere smertestillende eller bedøvende. Selve debridement prosedyre varierer også avhengig av pasientens behov.

debridement Typer

Debridering kan være kirurgisk, mekanisk, kjemisk eller autolytiske. I kirurgisk debridement, legen fysisk kutter dødt vev unna ved hjelp av en skalpell, saks, pinsett og andre kirurgiske instrumenter. Mekanisk debridement bruker et boblebad eller en annen enhet for å fukte og fjerne dødt vev. Kjemisk debridement bruker enzymer for å oppløse dødt vev, og autolytiske revisjonen bruker sårbandasjer for å hjelpe kroppen å rense naturlig såret, sier Aurora Health Care.

Midlertidig Skin Graft

I noen tilfeller, hudtransplantater er bare midlertidig, i henhold til The Burn Unit. Midlertidige hud grafts dekke sårede områder for å fremme helbredelse. Dekker det skadede området bidrar til å holde det sterilt, beskytter mot ytterligere skade og gir smertelindring, ifølge nettstedet. Xenografting eller ved hjelp av et medisinsk produkt laget av gris hud er en type midlertidig hudtransplantasjon.

Permanent Skin Graft

Alvorlige sår som for eksempel delvis tykkelse og full tykkelse forbrenninger, krever ofte permanente hud grafts, ifølge The Burn Unit. I permanent hudtransplantasjon, blir frisk hud fra en annen del av pasientens kropp som vanligvis brukes for å dekke det sårede område. I løpet av perioden etter immobilisering en permanent hudtransplantasjon, pasientens egne blodårer begynner å vokse inn i donor huden, og den begynner å fungere som sunn hud vev.

betraktninger

Når pasienten ikke har nok sunn hud for en hudtransplantasjon, kan huden fra en hud bank kan brukes, i henhold til Burn-Recovery.org. En allograft (konservert hud fra en donor) plassert over skadet hud beskytter mot infeksjoner og samtidig redusere smerte og væsketap. Imidlertid, siden kroppen gjenkjenner en allograft som et fremmed stoff, blodkar vil ikke vokse inn i vevet under immobilisering Fremgangsmåte som angitt i en fast hud pode. Immunsystemet avviser vanligvis allograft innen en til tre uker, ifølge nettstedet.

Prognose

Smerte, healing tid og sluttresultatet varierer sterkt avhengig av sår alvorlighetsgrad og debridement og innpoding prosedyrer som brukes. Selv tidlig debridement og hudtransplantasjon vanligvis akselererer helbredelse, ifølge Burn-Recovery.org, kan komplikasjoner oppstå. Noen pasienter mister evnen til å svette, litt erfaring kronisk tørr hud og endringer i huden styrke, følsomhet, tekstur og farge er sannsynlig.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com