Årsak til blod i avføring

May 12

Å se blod i eller barnets avføring kan føre til at du bekymre deg eller ringe legen din med bekymringer. Årsakene til blod i avføringen avhenger av mengden og fargen på blodet, så vel som hvilken type krakk den ble funnet i. Ifølge Mayo Clinic og National Library of Medicine, årsakene til blod i avføring inkluderer fordøyelsessykdommer og betennelse i tykktarmen eller endetarmen.

typer

Problemer i øvre del av mage-tarmkanalen (spiserør, mage) kan føre til mørke eller vente ute avføring, mens skader eller forstyrrelser i nedre mage-tarmkanalen (tarmen, endetarm) resultat i lyse rødt blod.

forstoppelse

Hvis du er gravid, eller hvis du belastningen under en avføring, forstoppelse kan være årsaken til blod i avføringen. Forstoppelse kan også resultere hvis kostholdet er lav i fiber eller du ikke drikker nok vann.

Karsykdommer

En tåre eller blokkering i venene til spiserøret eller magen kan føre til blødninger i fordøyelseskanalen som blir sendt inn i krakk og ser mørkt eller tjæreaktig.

Betennelse

Betennelse forårsaket av acid reflux i spiserøret eller magen samt inflammatoriske sykdommer som Crohns sykdom eller irritabel tarm syndrom kan føre til blod i avføringen.

Opphovning

Hevelse i små poser av tarmen, som kalles divertikulitt, eller hevelse rundt åpningen av endetarmen (hemorroider) kan føre til at avføringen å ha lyse rødt blod.

hindringer

Blod i avføringen kan være et resultat av hindringer i fordøyelsessystemet, for eksempel polypper i tykktarmen eller svulster i magen, tykktarmen eller endetarmen.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com