Definisjon av demens

December 17

Definisjon av demens


Hvis du noen gang har hatt en du er glad glemme navnet ditt, kan du bli kjent med smerte av demens. Demens er en sykdom som rammer ikke bare offeret, men også familie og venner. Selv om det er mange forskjellige former for demens, og Alzheimers sykdom er langt den vanligste. Demens refererer til en nedgang i mental og sosial fungering som kan begynne å påvirke ens liv.

Handle om

Demens kan være en vanskelig sykdom å forstå. Bare fordi en person har noen minneproblemer betyr ikke at han har demens. Vanligvis å bli diagnostisert med demens, må personen ha to eller flere symptomer som er knyttet til hjernens funksjon.

årsaker

Fordi demens er et generelt begrep som refererer til mange forskjellige sykdommer, er det vanskelig å definere en årsak. De er forskjellig for hver person, og mange av årsakene er ukjent. Mange typer demens får stadig verre, som Alzheimers og Lewy legeme demens. Noen typer er forårsaket av ødeleggelse av hjerneceller, klumper av protein som finnes i hjernen, problemer med hjernearteriene og nervecelleskade. Demens kan ofte være et resultat av en annen sykdom, slik som HIV, Huntingtons sykdom og Creutzfeldt-Jakobs sykdom. Noen typer demens er forårsaket av ting som infeksjoner og ernæringsmessige mangler, som kan reverseres.

Risikofaktorer

Det er noen risikofaktorer som kan øke sjansene for å få demens. Vanligvis eldre er på et mye høyere risiko for sykdommer som vaskulær demens og Alzheimers sykdom. Arv kan også spille en rolle i demens, og noen spesifikke genetiske mutasjoner kan øke sjansene for å få det. Alkoholbruk, høyt blodtrykk, høyt kolesterol, depresjon, diabetes og røyking er alle sykdommer som kan bidra til demens.

symptomer

Det er et bredt spekter av symptomer på demens, demens som omfatter mange problemer som er forbundet med hjernefunksjon. Symptomer på hukommelsestap som å glemme en elsket ens navn, gjenta samtaler og glemsel er alle vanlige tegn. Fysiske symptomer kan inkludere en generell nedgang i motorikk og koordinasjon. Du kan legge merke til andre endringer i personlighet, slik som paranoia, uro og upassende oppførsel. I visse sykdommer, som Alzheimers, kan symptomene fremgang og forverres over tid.

Diagnose

En lege diagnostiserer demens. Vanligvis krever dette en omfattende titt på medisinsk historie og en fysisk eksamen. Han kan gi hukommelse og språktester i tillegg til andre å vurdere dine kognitive evner. Ulike typer hjerneskanning også kan tilby ledetråder til hva som forårsaker din demens. Laboratorietester kan hjelpe utelukke andre sykdommer. De omfatter blodprøver og spinalvæske analyse.

Behandling

Det er ikke en enkelt tilnærming til behandling av demens som fungerer for alle. Fordi det er så mange forskjellige typer og årsaker til sykdom, varierer behandling for alle. Visse legemidler som kalles kolinesterasehemmere kan bidra til å forbedre hjernens funksjon i Alzheimer-pasienter og flere andre typer demens. Flere andre medikamenter kan anvendes i tillegg. For noen typer demens, behandling av årsakene er nok til å behandle demens. Noen med demens som er forårsaket av høyt blodtrykk fordeler ved å ta blodtrykket medisiner.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com