Hvordan Catch Helvetesild fra en annen person

December 11

Hvordan Catch Helvetesild fra en annen person


Helvetesild (også kjent som herpes zoster) er en smertefull viral infeksjon av nerver som resulterer i et utslett, ofte inneholdt bare den ene siden av kroppen. Det er forårsaket av reaktivering av virus som forårsaker vannkopper.

Enhver person som har hatt vannkopper kan utvikle helvetesild senere i livet. Etter en person gjenoppretter fra vannkopper, forblir varicella-zoster virus i dvale i nerverøttene. I visse folk, reaktiverer viruset når immunforsvaret blir svekket på grunn av stress, alder eller sykdom. Omtrent halvparten av alle mennesker som lever for å være eldre enn 80 vil utvikle helvetesild, ifølge US Centers for Disease Control and Prevention.

Er Helvetesild smittsomt?

Vannkopper er den reaksjon på en første infeksjon med viruset; helvetesild er bare reaktivering av viruset mange år senere. Derfor kan en person med helvetesild bestå varicella-zoster virus bare til en annen person som aldri har hatt vannkopper. Selv om virus kan bli overført til den ikke-immune person, at personen ikke trekke seg sammen helvetesild - men kan inngå kopper.

Hvordan kan viruset overføres?

Overføringen kan skje gjennom kontakt med åpne sår av helvetesild utslett. En studie rapportert i Journal of Infectious Diseases fant at viruset kan bli luftbåren fra utsatte helvetesild sår.

Communic av varicella-zoster virus

Den varicella-zoster virus forårsaker vannkopper og helvetesild, men vannkopper er mer svært smittsom. Omtrent 90 prosent av personer eksponert for varicella-zoster virus i form av vannkopper kan bli smittet, ifølge Maryland Department of Health and Mental Hygiene. Individet er ikke lenger smittsom etter lesjonene har crusted over.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com