Dilantin Effekt på Thyroid Function

December 6

Selv om stoffet Dilantin (fenytoin) er effektiv i å kontrollere epileptiske og andre typer anfall, dets bivirkninger krever at det nøye administreres med den enkelte pasient i tankene. På grunn av sin depressive effekt på skjoldbruskkjertelen, kan fenytoin føre til en generell nedstemthet forårsaket av samhandling mellom thyroxene med viktige nevrotransmittere som serotonin. Fenytoin har en gunstig effekt på blod lipid nivåer, men kan føre til seksuell dysfunksjon og feminisering hos menn samt oppmykning av bein.

beslaget medisiner

Dilantin (fenytoin) virker for å stabilisere motoren sentre i hjernen og for å regulere den overstimulering som kan føre til et anfall. Det er effektivt i behandling av grand-mal, focal, myoklone (ufrivillige muskelsammentrekninger) og psykomotoriske anfall. Dilantin også anvendes for å lindre kramper som følge av hjerneskade.

Leger også foreskrive stoffet for preeklampsi (plutselig økning i blodtrykk under svangerskapet) og eklampsi (kramper under svangerskapet), kronisk smertesyndrom og trigeminal myalgi (alvorlig ansikts smerter forårsaket av irritasjon av en nerve cluster).

Bivirkninger

Dilantin har potensial til å forårsake hypotyroidisme (lav produksjon av hormonet tyroksin, viktig i metabolisme) og for å forverre allerede eksisterende hypotyreoidisme. Hypotyreose er også knyttet til depresjon kjemisk ved reduksjon av en aminosyre som er nødvendig for riktig funksjon av skjoldbruskkjertelen, samt produksjon av signalstoffer som regulerer humør og angst.

Lav thyroid produksjon kan tømme kroppen for serotonin og andre neurotransmittere nødvendige for vedlikehold av energi og en sunn stemning. Fordi det er ikke klart om depresjon påvirker skjoldbrusk aktivitet, eller den andre veien rundt, mange leger behandler både lav skjoldbrusk og depresjon samtidig. Dermed eventuelle medisiner som Dilantin som kan påvirke både humør og skjoldbrusk nivåer må overvåkes nøye.

andre effekter

Personer med diabetes kan kreve en høyere dose av Dilantin å kontrollere anfall fordi sykdommen er assosiert med lavere konsentrasjoner av stoffet samt økt glukoseintoleranse. En velkommen bivirkning av Dilantin er bedring i blodlipider --- høyere nivåer av HDL ( "godt kolesterol") og lavere nivåer av LDL ( "dårlig kolesterol").

Menn som behandles med fenytoin noen ganger opplever seksuell dysfunksjon på grunn av forhøyede nivåer av serum østradiol (østrogen, det kvinnelige hormonet). I tillegg er noen menn opplever forstørrelse av brystene (gynekomasti) av samme grunn. Og det er dokumentert at stoffet forårsaker oppmykning av bein (osteomalasi) på grunn av nedsatt kalsium absorpsjon.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com