Biokjemiske årsakene til schizofreni

April 11
Biokjemiske årsakene til schizofreni

Schizofreni er en klasse for lidelser som er preget av forstyrrelser av persepsjon, kognisjon, følelser og motoriske atferd. Ifølge 2010 informasjon fra National Institutes of Health, ca 2,2 millioner amerikanere lider av denne sykdommen, som ikke har noen kjent kur. Mange teorier om årsakene til schizofreni, alt fra virus til genetikk, og fra livet omstendigheter til biokjemi. En årsak alene er lite sannsynlig, men det virker som biokjemi spiller en avgjørende rolle i er forekomsten.

Too Much Dopamin

Ifølge den første versjonen av Dopamin hypotesen av schizofreni, skrevet av Dr. J. Van Rossum i 1967, kan bruk av store mengder amfetamin eller LSD føre til amfetamin psykose som inkluderer hallusinasjoner, vrangforestillinger og andre symptomer som ligner de man ser i schizofrene pasienter. Begge disse stoffene øke stimuleringen av dopamin synapser. Dopamin er et signalstoff, eller en budbringer, som er assosiert med belønning og forsterkning. Alle nevrotransmittere hjelpe til å sende meldinger fra seg til et annet nevron. Dr. Van Rossum hypotese sier at schizofreni er forårsaket av overskytende beløp av dopamin synapser.

For mange dopaminreseptorer

Like etter Dopamin hypotesen ble innført, ble nye funn raskt publisert. Når dopamin og dets metabolitter ble målt direkte fra blodet, eller i cerebrospinalvæsken av Dr. Bacopoulous, ble det funnet at mange schizofrene hadde normale nivåer av dopamin. Selv om noen viste forhøyede nivåer av det, forskjellen sammenlignet med friske kontroller var ikke signifikant. Disse funnene ble publisert i "Science" i 1979. Dermed ble det konkludert med at schizofrene kan ha økt antall dopaminreseptorer som reagerer på nervecellen. Denne hypotesen ble bekreftet av Dr. Seeman i "Science" i 1984, da han viste i en obduksjon studie at det var en betydelig økning i antall dopaminreseptorer i hjernen hos schizofrene. Hvorvidt denne økningen skyldes sykdom eller langvarig bruk av narkotika er et område med svært ulike meninger i det vitenskapelige samfunnet.

Schizofreni og Glutamat

Glutamat er et signalstoff som spiller en avgjørende rolle i læring og hukommelse. Noen stoffer, slik som PCP gitt til kirurgiske pasienter, er kjent for å blokkere glutamat reseptorer og kan føre til paranoia som ligner symptomene på schizofreni. Dr. JS Kim var blant de første forskerne som rapportert i "Neuroscience Letters" i 1980 at schizofrene har reduserte nivåer av glutamat i deres cerebrospinalvæsken. Denne ideen ble senere kjent som en "glutamat hypotesen."


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com