Ni klassiske symptomer på depresjon

April 26

Klinisk depresjon har ni klassiske symptomer. Disse symptomene er definert av American Psychiatric Association, og ofte danner grunnlaget for en diagnose av klinisk depresjon. Depresjon er diagnostisert når fem eller flere av disse symptomene er tilstede de fleste dager i løpet av en to-ukers periode. I tillegg må ett av symptomene enten være vedvarende tristhet eller tap av interesse for aktiviteter.

Konstant Tristhet eller Håpløshet

To av de ni klassiske symptomer på depresjon er konstante følelsen av tristhet eller håpløshet. Noen ganger er dette tristhet resulterer i fysiske symptomer, for eksempel endringer i appetitt, som kan utløse andre symptomer. Konstant håpløshet kan også utløse tap av interesse for vanlige aktiviteter.

Trouble Sleeping eller fatique

Ubehandlet depresjon kan føre til både problemer med å sove, eller søvnløshet og tretthet. Selv om problemer med å sove kan føre til tretthet, kan disse to symptomene også vises uavhengig.

Føler verdiløs eller Håpløst

Føler verdiløs eller håpløs er to mer tegn på depresjon. Følelser av håpløshet kan også være ledsaget av en følelse av hjelpeløshet, som kan resultere i et tap av interesse for vanlige aktiviteter.

Betydelig vektendring

Denne endringen i vekt kan enten være vektøkning eller vekttap. Ofte er endringer i vekt utløst av en av de andre symptomene, slik som ikke spise på grunn av en håpløs følelse eller stole på mat for humør havet.

Konsentrasjonsvansker

Dette kan være ledsaget av hukommelsesproblemer og vanskeligheter med å ta beslutninger og interferens med normal kognitiv evne.

Tap av interesse i favoritt aktiviteter

Dette kan omfatte en nedgang i seksuell interesse eller spise og kan forstyrre relasjoner. Tap av interesse for spising kan føre til en annen klassisk symptom på depresjon, vekttap.

Hvor får du hjelp

Folk opplever noen av disse symptomene bør søke hjelp. Vanlige første skritt inkludere en primær omsorg lege eller et fellesskap mental helse anlegget. Selv om det er mange måter å behandle depresjon, vanlige metoder omfatter rådgivning eller antidepressive medikamenter som øker mengden av serotonin i hjernen, som motvirker en kjemisk ubalanse som kan utløse den klinisk depresjon.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com