Tegn og symptomer på depresjon hos eldre

July 10

Tegn og symptomer på depresjon hos eldre


Depresjon er et vanlig problem hos eldre, ofte forårsaket av tap, noe som er mer vanlig som tiden går. Tapet av en karriere, kan en partner, helse eller uavhengighet utløse følelser av depresjon.

Sorg vs depresjon

Sorg etter et tap er en naturlig prosess, og er vanligvis forbigående. Depresjon, på den annen side, blir dårligere over tid eller ikke synes å avta med måneder etter det tilfelle som utløste den.

Dagliglivet

Depresjon er invalidiserende. Eldre personer som lider av depresjon har ofte en vanskelig tid fungerer i hverdagen, fritidssysler de pleide å elske eller verdsette eller svare på en gest av kjærlighet fra en annen person.

fysiske tegn

En eldre persons kropp gjenspeiler vanligvis depresjon henne i form av uvanlig tretthet, tap av appetitt, vekttap, søvnforstyrrelser eller en økning i bruken av alkohol, reseptbelagte piller eller andre rusmidler. Økt smerte kan også være et tegn på depresjon.

Angst

Mens angst og bekymringer er en del av hverdagen, i en eldre person med depresjon, kan de ta form av håpløshet, mangel på interesse for personlig pleie og hygiene, til en manglende evne til å oppleve glede, og en følelse av hjelpeløshet. I noen, kan det vise som en besettelse med døden, døende og smerte. Selvmordstanker eller forsøk er et symptom på alvorlig depresjon og bør tas opp umiddelbart.

Sosiale problemer

Et vanlig symptom på depresjon hos eldre er sosial tilbaketrekning. Fordi depresjon noen ganger fører til hukommelsesproblemer og angst, kan en person føle seg skamfull eller ubehagelig og velger å trekke seg tilbake. En generell følelse av redusert egenverd kan også føre til isolasjon.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com