Hvorfor Fordøyelse av stivelse og glukose er nødvendig

June 21

Hvorfor Fordøyelse av stivelse og glukose er nødvendig


Kroppen bryter ned komplekse mat molekyler til mindre og enklere molekyler slik at de lett kan bli absorbert inn i systemet vårt. Den viktigste sluttproduktet av fordøyelse og absorpsjon er glukose, siden det er den primære drivstoff av kroppen. Stivelse, som er et komplekst karbohydrat, er også brytes ned til glukose for å gi energi og utføre mange andre funksjoner.

Fordøyelse av stivelse

Hvert organ i fordøyelseskanalen utfører en rekke tiltak for å bryte ned stivelse til glukose molekyler. Først gjennomgår en serie av kjemiske og fysiske reaksjoner i munnen (med hjelp av enzymet ptylin), før den svelges ned til magen. Magen, som produserer ulike syrer og juice, bryter det ned ytterligere og konverterer den til chyme. Kymus skyves inn i tynntarmen og bukspyttkjertelen hvor enzymet amylase virker på den, og konverterer den til enkle glukosemolekyler.

energi~~POS=TRUNC

Glukose er den primære drivstoff for cellene våre. Blodet sirkulerer glukose til cellene kontinuerlig slik at de bryter det ned og frigir energi. Den sentrale nervesystemet trenger spesielt et minutt-til-minutt smidig av glukose fra blodet, siden hjernen ikke lagrer glukose i noen form. For å opprettholde kroppens prosesser effektivt, bør blodsukkernivået til enhver tid ligge mellom 70 til 120 milligram per desiliter.

Energy Storage

Overskudd av glukose blir lagret i leveren som glykogen for senere bruk av en prosess kjent som glykogenesen. Glykogen er også lagret i hjertemuskelen som skal benyttes i et nødstilfelle for energiproduksjon. Overflødig glukose er også omdannes til fett og lagres i fettvev gjennom lipogenese. Denne lagret fett er senere å bli brukt for mindre hurtig bruk.

glukose Produkter

Vi trenger også små mengder glukose for viktige roller i stoffskiftet. Våre DNA (deoksyribonukleinsyre) og RNA (ribonukleinsyre) blir syntetisert ved hjelp av glukose. Antigener, som er ansvarlige for ulike blodtypene, er også laget av glukose (glykoproteiner). Ammende mødre trenger også overflødig glukose for å produsere laktose. Ikke-essensielle aminosyrer som kreves for forbrenningen også utlede deres strukturer fra glukose og dets metabolitter.

Advarsel

Blodsukker bør overvåkes jevnlig for å forebygge og kontrollere diabetes, som påvirker 7,8 prosent av befolkningen. Ukontrollert diabetes kan føre til hjerte- og karsykdommer, koma og død.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com