Liste over mat som inneholder GMO

January 23
Liste over mat som inneholder GMO

Du har mest sannsynlig spise minst noen GMO. Avlinger som er genetisk modifisert til å motstå ugressmidler eller produsere insektmidler kom på markedet i 1996. Ifølge Organic Consumers Association, 40 prosent av alle amerikanske avlinger er GMO, og 80 prosent av bearbeidet mat inneholder GMO. GMO avlinger er også brukt som en billig og fetende fôr til fabrikkoppdretts dyr, som også ofte injisert med genmodifiserte hormoner. The USDA rapporterer at 88 prosent av mais og 93 prosent av soyabønner er GMO, som er 90 prosent av bomull og raps.

Mest Corn gjemmer seg

GMO mais er konstruert for å produsere sin egen insektmiddel som heter Bt-toksin. Noen nyere varianter er også motstandsdyktig mot luke mordere eller plantevernmidler. Unngå GMO mais kan være utfordrende fordi så mange matvarer er avledet fra det eller inneholder det. Åpenbare kilder er søt mais, korn muffins, mais chips, corn flakes, tortillas og popcorn. Mindre åpenbare kilder kan være skjult i listen over ingredienser, for eksempel høy fruktose maissirup, vanlig maissirup, maisolje, maisstivelse, maismel, dekstrose, glukose og sukkeralkoholer som for eksempel xylitol. De fleste vitamin C-tilskudd er syntetisert fra GMO mais.

Soya er sleipe, Too

GMO soya er konstruert for å motstå å bli sprayet med luke mordere. Populære soya matvarer er soyamelk, tofu, soya chips, edamame, miso, soyasaus, baby formel, protein drinker, energi barer, brød laget med soya mel og kjøtt erstatter for eksempel soya "kalkun". Soyaolje er en ingrediens i majones, salatdressinger, ferdigmat, hermetisk tunfisk og kosttilskudd som vitamin E. delvis hydrogenert soyaolje, en viktig kilde til trans fett, brukes i bakevarer og stekt mat. Soya kan være forkledd som teksturert vegetabilsk protein, hydrolysert vegetabilsk protein, grønnsaksbuljong og naturlig smakstilsetning, så lese etiketter er viktig.

Andre kilder til GMO

Bomull olje, som finnes i mange bearbeidet mat og hermetisert nøtter, er for det meste GMO. Rapsolje, en ingrediens i mange såkalte "sunn" mat, er også det meste GMO. Raps majones og salatdressinger, derfor er vanligvis GMO, akkurat som sine soyaolje kolleger. De fleste kommersielle sukrose, eller sukker, er laget av GMO sukkerroer i stedet for sukkerrør. Hawaiian papaya og noen varianter av squash og gul squash er GMO. Mange melkeprodukter, med mindre annet er spesifisert på etiketten, inneholde spor av rekombinant veksthormon (rBGH), gitt til kyrne for å øke melkeproduksjonen. Kjøttprodukter som ikke er sertifisert økologisk eller gress-matet har vært reist om GMO mais og soya.

Hvordan unngå GMO

Den beste måten å unngå GMO er å lage mat hjemme ved hjelp av sertifiserte økologiske ingredienser. Økologisk mat, ved lov, er ikke-GMO. Når du kjøper råvarer som mais, se etter PLU koden på etiketten - hvis den begynner med 9, er det organisk. Hvis du bruker pakket eller tilberedt mat, se etter "USDA sertifisert økologisk" på etiketten. Pakket mat som inneholder minst 70 prosent økologiske ingredienser er ikke tillatt å inneholde GMO. Anta at alle restauranter serverer GMO. De aller fleste av ikke-økologiske produkter selges i en vanlig supermarked, inkludert hundefôr og barnemat, inneholder noen form for GMO mais, soya eller andre ingredienser.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com