Hva er tegn på en sprukket Artery?

September 9

Sprekker en arterie er en alvorlig medisinsk tilstand som krever øyeblikkelig legehjelp. Dersom brudd oppstår på grunn av en aneurisme, som er en bule i arterien, kan varselskilt komme plutselig. Aneurismer kan gå ubemerket i år med ingen symptomer før brudd oppstår. Enten som følge av en aneurisme eller traumer, erkjenner advarselen tegn på en sprukket arterien kan redde livet ditt.

Smerte

Smerte vil være avhengig av plasseringen av arterien ruptur. Hvis bruddet skjer i abdominal aorta, vil det være en gjennomtrengende smerte i rygg, side og magen. Når thorakalaorta ryker, vil smerten oppleves i kjeven, rygg, nakke og bryst. En sprukket arterie i hjernen kan føre til en alvorlig hodepine, mens et brudd i mindre arterier gjennom kroppen kan føre til smerter i ekstremiteter.

Kvalme

Etter arterien brister et typisk faresignal er kvalme. Kvalme kan være så alvorlig at det er ledsaget med oppkast. Klam hud og en samlet syk-til-din-magen følelse i conjuction med sterke smerter er et tegn til å søke legehjelp.

svimmelhet

Svimmelhet kan oppstå uansett hva arterie brudd. Som blodet strømmer ut av beholderen og vekk fra organer avhengig av den, svimmelhet resultater. Ved stående, kan en rask hjerterytme utvikle seg som hjertet arbeider hardere for å prøve å få den nødvendige blod til kroppens ekstremiteter, hjerne og andre organer.

Sjokk

En sprukket arterie kan raskt sende en person i sjokk fra plutselig tap av blod. Noen tegn til sjokk bør tas på alvor. Disse omfatter grunne pust, bevisstløshet, blålig farge og fuktig hud. Øyeblikkelig legehjelp må søkes som sjokk raskt kan slå dødelig.

Stroke

Brudd på en arterie i hjernen resulterer spesielt i et slag. Noen av de faresignaler som kan være forbundet med dette bestemt type ruptur er plutselig nummenhet i den ene siden av kroppen, svakhet i ansiktet, plutselig forvirring og problemer med synet på ett eller begge øyne. En plutselig alvorlig hodepine og plutselig problemer med å gå er også advarselen tegn på en sprukket arterie i hjernen på grunn av en aneurisme.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com