Hva er behandlingen for en parasittisk infeksjon?

April 21

Parasitter er ikke bare et problem for underutviklede land. Det finnes utallige måter du kan bli smittet. Du kan bli smittet ved å spise kokt kjøtt, ved å gå barbeint, gjennom insektbitt, drikke forurenset vann eller inhalering forurenset støv. Symptomene på en parasittisk infeksjon, kan variere, avhengig av parasitten. Noen ganger kan du ha parasitter uten å ha noen symptomer. Men generelt, vanligste symptomene er diaré, magesmerter, oppblåsthet, flatulens, kvalme, oppkast, dysenteri, tretthet, vekttap og en kløe eller utslett rundt anus. Du kan også legge merke ormer i avføringen.

medisiner

Mange forskjellige medikamenter kan bli brukt til behandling av en parasittinfeksjon. Den type medisiner legen foreskriver kan avhenge av hvilken type parasitt du har. Legemidler ofte foreskrevet for hakeorm og pinworms inkluderer albendazole, mebendazole og pyrantel pamoate. Hvis du har en bendelorm infeksjon, vil du bli gitt en enkelt dose av praziquantel. Noen ganger kan det bendelormlarver reise til hjernen. I disse tilfellene kan pasienten ta flere medikamenter, inkludert kortikosteroider for å behandle betennelse. Giardiasis er en intestinal parasitt som ofte forurenser vannforsyninger. Medisiner som kan behandle giardiasis inkludere tinidazole, metronidazol og nitazoxanide. Gravide kvinner bør ikke ta noen av de medisiner som brukes til å behandle parasitter. Sjekk med legen din om alle mulige bivirkninger av medisiner.

Ernæring

Gode ​​ernæringsmessige vaner kan bidra til å befri kroppen av parasitter, samt bidra til å hindre deg fra å få dem i første omgang. Sikt på en diett høy i fiber, frukt, grønnsaker og hele korn, da disse vil bidra til å rense kroppen din og forbedre immunforsvaret. Begrens matvarer som parasitter trives på. Dette omfatter sukkerholdig og fet mat, samt meieriprodukter. Drikk mye vann. Prøv å spise en blanding av honning og papaya frø. Disse matvarer, samt rå hvitløk, gulrøtter, gresskarfrø, rødbeter og granatepler kan bidra til å rense kroppen for parasitter. Legge probiotika, som acidophilus, til kosthold kan forebygge parasitter sprer seg.

Urtepreparater

Du kan også finne litt lindring med naturmidler. Den malurt urt og sitrus frø ekstrakt kan både bidra til å bekjempe innvollsparasitter. Hvis du kjøper disse kosttilskudd, følg nøye instruksjonene på etiketten og ikke overforbruk malurt. Du kan også prøve noen urter som inneholder berberine, som er en antimikrobiell substans som kan hindre parasitter feste seg i tarmen. Goldenseal, goldthread, berberis og Oregon drue er alle urter som inneholder berberine. Sørg for å spørre legen din om å ta urte kosttilskudd. Det er en mulighet for at du kan være allergisk mot dem, eller at din nåværende reseptbelagte medisiner kommuniserer med dem.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com