om Kolesterol

August 24

Kolesterol er et fettstoff som finnes i humane cellemembraner og i blodet. Kolesterol er viktig for helsen vår. Den direkte eller indirekte påvirker mange systemer i kroppen, inkludert sirkulasjonssystemet, det endokrine system og fordøyelsessystemet. Høyt kolesterol, som kan føre til hjertesykdom, er en symptomfri tilstand der blodkolesterolet toppen 240 mg / dL.

Misforståelse

Til tross for kolesterol er dårlig rykte, er det ikke alltid "bad guy". Alkoholen kjent som kolesterol handlinger for å opprettholde helsen til cellemembraner. Problemet kommer når du har for mye kolesterol og overskytende ender opp som voksaktige avleiringer i blodårene dine. Dette er kjent som høyt kolesterolnivå og setter deg økt risiko for hjertesykdom. I tillegg er det "gode" kolesterolet, eller HDL-kolesterol, og "dårlige" kolesterol eller LDL-kolesterol.

typer

Partiklene kalles lipoproteiner er en del kolesterol og en del protein. Lipoproteiner er hvordan kroppen din transporterer kolesterol. HDL er den type lipoprotein kalles lipoprotein med høy tetthet. HDL transporterer kolesterol til leveren for at det fjernes i kroppen. Høye nivåer av HDL kolesterol foreslår derfor at overflødig kolesterol er vellykket forlater kroppen. Low-density lipoproteiner, eller LDL, tar kolesterol i blodet. For mye LDL kolesterol i forhold til HDL kolesterol, derfor betyr at ikke nok av kolesterol som går inn i blodet ditt er å forlate den. Dette er det som fører til kolesterol akkumuleres i blodårene dine. Forholdet mellom HDL til LDL kolesterol i kroppen din er kjent som kolesterol ratio. Leger vurdere kolesterol ratio som et viktig diagnostisk verktøy i å finne ut risikoen for hjertesykdom.

Betydning

Ifølge Centers for Disease Control, i underkant av en femtedel av amerikanerne over 20 år har høyt kolesterolnivå. Høyt kolesterolnivå oppstår når cholesterol akkumulerer i arteriene i form av plakk. For mye opphopning, eller åreforkalkning, betyr at blod, som frakter oksygen gjennom kroppen, har en vanskelig tid å komme gjennom. Mindre blod til hjertet fører til hjertesykdom.

Forebygging / løsning

Ha kolesterolnivået i blodet kontrolleres minst hvert femte år. For å redusere de samlede kolesterolnivået og forbedre HDL / LDL ratio, danne positive livsstilsvaner. Spis sunt, noe som betyr å spise noen mettet fett og eliminere transfett som delvis hydrogenert oljer fra kostholdet ditt. Spis rikelig med "gode" fett, som enumettet og flerumettet fett. Du kan finne at å redusere inntaket av enkle karbohydrater øker kolesterolet ratio. Begrens alkoholinntaket, ikke røyk og holde fysisk aktiv. Legen din kan foreskrive statin narkotika eller andre medisiner for å senke LDL kolesterol nivå.

Teorier / Spekulasjoner

Den eksakte årsaken til høyt kolesterolnivå er fortsatt ukjent. Diett synes å spille en rolle, men det gjør genetikk (arv) og fysiologiske faktorer som hastigheten som kolesterol forbrenner. Overskudd av kroppsvekt og mangel på fysisk aktivitet er assosiert med høyt kolesterol, som er alder og kjønn. Forskere vet at behandle problemet er ikke en enkel sak. Redusere kosttilskudd kolesterol kan redusere enkelte menneskers blod kolesterol, mens det har liten effekt på andres. Det er fremdeles mye forskning for å gjøres for å øke vår forståelse av funksjonen og effekten av kolesterol på menneskekroppen.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com