Diet for folk med høyt kolesterol

June 10

I motsetning til det mange tror, ​​er kolesterol ikke en form for fett, men en kompleks solid alkohol, kjent som sterol. Kolesterol er nødvendig metabolsk av kroppen til å lage hormoner, vitamin D og andre stoffer som hjelper i fordøye mat. Men det er ikke et vesentlig element i vårt kosthold siden vår leveren produserer det fra glukose og fett. Kolesterol reiser gjennom blodet i kombinasjon med proteiner, et kompleks som kalles lipoprotein. De to vanligste formene av disse lipoproteiner i blodet er LDL-tallet (low-density lipoproteiner) og HDL-tallet (high-density lipoproteiner).

Kosthold

HDL-tallet ( "gode" kolesterolet) bærer det overskytende kolesterol til leveren hvor den blir forkastet. Problemet oppstår når LDL-tallet ( "dårlig" kolesterol) øker, som de er ansvarlig for deponering av plakk på blodårene, noe som fører til hjertesykdommer. Opprettholde en lav-fett, lav-kolesterol diett dermed avgjørende for forvaltningen av sykdommen.
I mai 2001, National Cholesterol Education Program (NCEP) utgitt retningslinjer for folk med høyt kolesterol, godkjent av American Heart Association. Disse retningslinjene, kjent som Terapeutiske livsstil endringer (TLC), anbefaler mindre enn 200 milligram kolesterol og 2400 milligram natrium pr dag, uavhengig av det totale kaloriinntaket. Det understreker spiser akkurat nok kalorier for å opprettholde en sunn vekt, og forbruker bare 25 prosent til 35 prosent kalorier fra fett, og bare sju prosent kalorier fra mettet fett.

Daglig-Food Intake

Begrens inntak av kjøtt til fem unser per dag. Velg slankere kutt. Spis kylling og kalkun uten skinn. Konsumere omega-3-fettsyre som inneholder fisk som laks, sild og tunfisk. Klippe bort alt synlig fett før matlaging, og hell av fett fra bruning biff. Prøv kjøtt alternativer som tofu eller tørre erter også.
Eggeplomme inneholder rundt 213 milligram kolesterol, som er ganske høy. Så spiser bare to eggeplommer per uke. Vær forsiktig når du spiser brødvarer som inneholder eggeplommer, også. Substitute egg med andre ingredienser i bake matvarer, hvis mulig. Eggehviter er kolesterol gratis, slik at du kan spise dem så mye som du ønsker.
Alltid velge lav-fett melk eller melkeprodukter. Har du ikke mer enn to til tre porsjoner med melk eller dets produkter, som de er høy i mettet fett og kolesterol. Kjøp ost inneholder mindre enn tre gram fett per unse, og lav-fett eller nonfat yoghurt. Foretrekker frosset-melkeprodukter som iskrem, lav-fett desserter og frossen yoghurt, som de har mindre mettet fett.
Limit fett og olje inntaket til mindre enn seks til åtte teskjeer per dag. Unngå smult og smør som de er mettet fett. Øke bruk av umettet fett som raps, oliven, peanut, safflower og maisolje. Foretrekker margarin i daglig bruk som det inneholder plantesterol eller stenol estere som lavere kolesterol. Vær forsiktig med trans-fett inneholder matvarer.
Øke inntaket av korn, særlig helkorn til minst seks porsjoner per dag som de inneholder fiber. Fiber sies å ha kolesterolsenkende effekt. Kjøp tørt korn som de er generelt lav i fett. Unngå høy fett og søte bakervarer. Hvis du har høye triglyserider eller lavt HDL-nivåer, være forsiktig med å øke karbohydrat inntaket til mer enn 60 prosent av de totale kalorier per dag.
Frukt og grønnsaker har ingen kolesterol, og de fleste inneholder svært lite fett. Sørg for å ha minst to til fire porsjoner frukt og tre til fem porsjoner grønnsaker hver dag. Serve frisk frukt som dessert. Hold dem lett tilgjengelig hjemme, og snack på frukt i stedet for junk food. Prøv vegetabilske gryteretter for en hovedrett, eller legge til flere grønnsaker sammen med kjøttretter.
Kutt ned på søtsaker og desserter. Velg magre alternativer i stedet.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com