Etiologi Bipolar lidelse

July 30

Bipolar lidelse pasienter har maniske og depressive episoder ofte i sitt liv. Disse episodene kan påvirke folk fra de tidlige tenårene til døden. Bipolar lidelse kommer med en rekke behandlinger og medisiner, men en underlig sak har ennå ikke bestemt. Mange teorier finnes på etiologi av bipolar lidelse.

bipolar Subtyper

Selv om Bipolar lidelse er preget av humørsvingninger, er det flere undergrupper. En Bipolar en diagnose involverer både maniske og depressive stemningsepisoder som varer fra flere uker til flere måneder stykket. I mellom humør svinger er noen måneder med en "balansert" eller normal humør. Bipolar 2 pasienter har hypomane episoder og flere kroniske depressive episoder som har en tendens til å vare lenger. Rapid Sykling Bipolar lidelse kjennetegner kortere perioder med humørsvingninger med minst fire sykluser innen et år. Noen av disse svingninger kan skje til og med i løpet av 24 timer.

dopamin

Den nevrotransmitter teori tilsier at Bipolar lidelse er i stor grad et resultat av kjemiske ubalanser i hjernen. Nevrotransmittere er ansvarlig for å formidle informasjon mellom de ulike hjernefunksjoner. Flere studier har hevdet at dopamin, som bidrar til å kontrollere lyst følelser, er til vesentlig høyere nivåer i bipolare pasienter i perioder med mani. De er også lavere enn normalt i løpet av depressive episoder. Men nettsiden Brain Explorer (se referanser) sier at disse nivåforskjeller kan foreligge, men det kan ikke være årsaken. I stedet bør cellefunksjoner i løpet av disse episodene bli utforsket.

genetisk predisposisjon

Genetisk predisposisjon for Bipolar lidelse er en annen utforsket etiologi. Nyere svenske studier har vist at schizofreni og bipolar lidelse vil kjøre i familier som enten har sykdommen. Genetisk Epidiomologist Paul Lichtenstein ledet en studie publisert i en januar 2009 utgaven av The Lancet som fokuserte på psykiatriske poster. Ved å studere over 30 år med psykiatriske sykehus utslipp poster, fant han at en person hadde 6 ganger sjansen for å ha bipolar lidelse hvis begge foreldrene hadde det. Arvbarheten Bipolar lidelse, ifølge studien, er 59 prosent.

Borna virus sykdom

Den Borna virus sykdom påvirker nervesystemet hos mennesker og dyr. Faktisk kan det Borna virus overføres mellom begge. Symptomer assosiert med den Borna virus hos mennesker, omfatter de som ligner manisk depresjon, som fører forskere til å tro at det også kan være årsaken til bipolar lidelse. Den AccessExcellence.org nettside melder at tyske forskere funnet ut at 20 prosent av sine pasienter med stemningslidelser hadde også Borna virussykdom antistoffer i sine systemer.

Medisiner og Mania

Noen antidepressiva, ifølge enkelte forskere, kan også føre til mani. Noen antidepressiva virker ved å øke nivåene av serotonin, et signalstoff som bidrar til å regulere behagelige stemninger. Serotonin nivåer kan bli betydelig redusert hos deprimerte pasienter. En Psych Education Organization hjemmeside (se Resource) rapport oppført ulike kontroverser og studier av dette mulig fenomen.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com