Tomoxifen / Zometa kreftbehandling

August 21

Tomoxifen / Zometa kreftbehandling


Kvinner som har høy risiko for brystkreft og osteoporose ofte ta tamoksifen og Zometa (zoledronsyre) for å minimalisere risikoen mens de gjennomgår standard hormonerstatningsterapi, som er blitt funnet å øke risikoen for disse forholdene.

Hvordan Tamoxifen Works

Tamoxifen blokker østrogen fra å nå reseptorer i brystet. Overskudd av østrogen kan bidra til tumorvekst.

ulempene

Tamoxifen kan øke risikoen for blodpropp, hjerneslag, livmorkreft og grå stær, ifølge Cancer.gov. De vanligste bivirkningene er imidlertid hetetokter, nattesvette, og vaginal tørrhet. Den lavere østrogennivå sette deg i fare for osteoporose.

Hvordan Zometa Works

Zoledronsyre har vist seg å forhindre nedbryting av bein i kroppen. En studie av den østerrikske Breast og Colorectal Cancer Study Group i 2006 viste at zoledronsyre hadde gode resultater å holde beintetthet hos pasienter som tamoxifen østrogen blocker.

ulempene

Siden Zometa holder benene fra å bryte ned, blir kalsiumnivået transporteres i blodet er lavere. Ifølge en studie publisert i Journal of the National Cancer Institute, 4 juli 2009, kan dette sette pasientene i større risiko for osteonekrose (bein død) i kjeven. Benvev fra tannbehandling og kirurgi kan ikke bli erstattet.

betraktninger

Diskuter med legen din om fordelene oppveier risikoen for deg når du tar noen medisiner.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com