Hvordan snakke med jenter om puberteten

April 12
Hvordan snakke med jenter om puberteten

Puberteten er en tid med betydelig endring og jenter starter vanligvis går gjennom puberteten før gutter. Puberteten starter vanligvis med en ung jente bryster og utvikler seg til henne å starte sin periode. Det er viktig for henne å forstå endringene og lære om dem fra en voksen før hun går gjennom dem. Dette kan bidra til å lindre eventuelle bekymringer hun måtte ha.

Trinn 1

Begynne å snakke til henne tidlig. Ifølge Cleveland Clinic, vil jenter begynne å gå gjennom puberteten rundt 10 år gammel. Men noen jenter starte tidligere eller senere. Ofte er det første tegn på at pubertet starter er utvikling av bryst knopper. Hvis du ser disse, er det på tide å begynne å snakke med henne om endringene som skjer med kroppen hennes.

trinn 2

Sett av en privat tid til å snakke med henne. En jente vil vanligvis være mer behagelig å snakke med moren eller en pålitelig kvinnelig voksen om de personlige endringer som oppstår i puberteten. Sett av litt tid til å diskutere pubertet med henne, og være forberedt på å svare på spørsmål.

trinn 3

Forklar at brystene vil utvikle langsomt og at hun blir nødt til å begynne på seg en bra når dette skjer. La henne vite at det ikke er uvanlig at brystene til å være øm mens de vokser, og at de kan vokse på ulike priser.

Trinn 4

Snakk med henne om kroppshår. De fleste jenter vil utvikle kjønnshår først og deretter hår under armene. Mens du snakker med henne, diskutere barbering av områdene. Sørg for å inkludere en leksjon om hygieniske barbering praksis, for eksempel aldri dele en barberhøvel.

Trinn 5

Diskuter menstruasjon. Det begynner vanligvis omtrent 2 til 2 1/2 år etter starten av puberteten, sier Nemours Foundation. Sørg for at hun forstår at hun vil blø vaginalt og at det er normalt. Diskuter bruk av pads og tamponger med henne. La henne få vite om PMS, inkludert pre-periode kramper, tretthet og oppblåsthet. I tillegg la henne vite at hennes perioder kan være uregelmessig i begynnelsen, men at de vil vanligvis slå seg inn i et mønster av en gang per måned etter en stund. Også diskutere graviditet og seksuelt overførbare sykdommer med henne.

Trinn 6

Trykk på andre endringer som vil skje. Hun vil begynne å lagre fett i hennes hofter, lår og rumpe. Hun kan også legge merke til at hennes hud er mer fet enn det var før puberteten, og hun kan begynne å få kviser.

Trinn 7

Forberede henne på hennes første bekken eksamen. Mange jenter vil ha en full bekken eksamen før eksamen high school. Hun kan også ha et bryst eksamen under besøket. Forklar prosedyrene til henne, og ha henne helsepersonell snakke henne gjennom prosedyren. Under hennes eksamen, spør sykepleier eller lege for å lære henne hvordan du gjør et bryst selv eksamen.

Trinn 8

La henne vite at hun kan komme til deg med noen hun kan ha og holde kommunikasjonslinjene åpne spørsmål. Spør henne med jevne mellomrom hvordan det går med de endringene hun går gjennom.

Tips

  • Jenter og gutter som går gjennom puberteten er nysgjerrig. Som sådan, kan det være lurt å diskutere mannlige puberteten med henne for å sikre at hun forstår endringene guttene går gjennom.
  • Splitte snakker om pubertet opp i et par økter for å gi henne tid til å fokusere på bare én ting om gangen.

© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com