Hvordan Parkinsons & # 039; s Disease vises på en CT Scan?

December 10
Hvordan Parkinsons & # 039; s Disease vises på en CT Scan?

Parkinsons sykdom er en progressiv, nevrologisk lidelse som vanligvis rammer personer 60 år og over, men også kan påvirke folk så unge som 30. Tidlig diagnose er viktig slik at pasientene kan starte behandling, som kan omfatte medisiner, fysisk og ergoterapi og logopedi. En CT-skanning er en test som kan bestilles som en del av den diagnostiske workup.

Risikofaktorer

Hvordan Parkinsons & # 039; s Disease vises på en CT Scan?

Det er flere risikofaktorer for Parkinsons sykdom, men det er mye fortsatt ikke kjent om de bidragende årsaker. Alder er den største risikofaktoren. Jo eldre du er, jo mer sannsynlig er det å utvikle Parkinsons sykdom. Ifølge "The Parkinsons sykdom behandling Bok: Årsak og progresjon," eksperter på området sier at plantevernmidler og ugressmiddel eksponering synes også å være en risikofaktor, og av den grunn bøndene kan ha høyere risiko for å utvikle det. Imidlertid trengs mer forskning på dette området. Parkinsons også kan være arvelig, selv om å ha en nær slektning med sykdommen øker sjansen for å få det med mindre enn fem prosent.

Diagnose

Parkinsons er en vanskelig sykdom å diagnostisere; det er ikke noe blod eller urin test for å avgjøre sin tilstedeværelse. Leger, oftest nevrologer, utføre en fysisk eksamen, først og fremst på jakt etter endringer i reflekser, koordinasjon, balanse og styrke. En test som kan utføres er en CT scan. Selv om Parkinsons sykdom ikke dukker opp på en CT scan, kan det hjelpe å utelukke andre sykdomstilstander som for eksempel hjernesvulst eller hjerneslag, melder National Parkinson Foundation.

Hva kan man forvente hvis en CT Scan er bestilt

Den testdagen, kontrasten materialet injiseres i en blodåre slik at radiologen kan ta en god titt på hva som skjer inne i hjernen. Vanlige reaksjoner på kontrastmiddel er flushing og en metallisk smak i munnen; andre bivirkninger bør nevnes til teknolog. Den teknolog vil lede pasienten til å ligge stille så nøyaktige bilder av hjernen kan fanges. Resultatene kan bidra til en lege utelukke andre sykdommer, men CT scan i seg selv vil ikke diagnostisere Parkinsons.

Parkinsons Effekter og symptomer

Parkinsons påvirker den del av hjernen som kalles substantia nigra. Når dopamin-produserende neuroner i denne delen av hjernen dø ut i tilstrekkelig antall, mangel på dette viktige kjemiske produserer de forskjellige symptomer kollektivt kjent som Parkinsons. Parkinsons er progressive, men frekvensen av denne progresjon og symptomene kan variere mye fra person til person. For eksempel, hviler tremor, ofte sett på som et kjennetegn på Parkinsons, er ikke til stede i alle mennesker med sykdommen.

Brain Surgery og bruk av CT skanning

En prosedyre som kan gjøres for å redusere tremor er en type hjernekirurgi kalles thalamotomy. Denne prosedyren ødelegger et lite område av hjernen. En CT scan eller MR brukes til å finne rett sted for behandling. For eksempel, hvis tremor er funnet på personens høyre side, venstre side av hjernen ville bli behandlet. Denne operasjonen er kun utført på pasienter under 65 som har normale kognitive evner. En prosedyre som kalles dyp hjernestimulering er mye mer vanlig utført.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com