Hovedtyper av risikofaktorer for narkotikamisbruk blant tenåringer

June 24

Hovedtyper av risikofaktorer for narkotikamisbruk blant tenåringer


Dessverre er narkotikamisbruk blant ungdom blir mer utbredt. Det er mange faktorer som kan øke risikoen for tenårene narkotikamisbruk. Noen kan kontrolleres, og noen kan ikke. Store forandringer i livet kan føre tenåringer å eksperimentere med narkotika, som går videre til videregående skole, eller konfirmasjonen. Viktige risikofaktorer er familiens livsstil, personlighet, kolleger, samfunnet type og skole stil.

Familie Livsstil og hjem miljø

Måten hans familie funksjoner kan ha en sterk innvirkning på en tenåring. Tenåringer som kommer fra familier der det er lite foreldrekontroll og overvåkning er mer sannsynlig å misbruke rusmidler enn tenåringer fra familier med mer foreldrenes engasjement. Tenåringer som er igjen alene for det meste av dagen har mer tid til å engasjere seg i risikofylt atferd. Sterke familiebånd kan bidra til å forebygge narkotikamisbruk.

Personlighetstrekk

Forskning viser at en tenåring med en aggressiv personlighet er mer sannsynlig å misbruke rusmidler enn en tenåring som er rolig og behersket. Tenåringer som er i stand til å uttrykke sine følelser og som føler disse følelsene blir hørt har uttak for å lufte - mens tenåringer som ikke snakker med noen kan slå til narkotika for å føle seg bedre. Tenåringer med en manglende interesse for skole og hjem kan være mer sannsynlig å bruke rusmidler i tillegg.

Felles type og miljø

Den type fellesskap en tenåring er oppvokst i kan være en risikofaktor for narkotikamisbruk. Tenåringer som vokser opp i fattige lokalsamfunn er mer sannsynlig å misbruke narkotika. Tette samfunn er vist å redusere narkotikamisbruk blant tenåringer, kanskje fordi de gir liming og mentoring opplevelser. Gode ​​rollemodeller er viktige, og mentorer kan være en god støtte for tenåringer som står overfor stressende overganger.

Skole Stil og regler

Den type skole som en tenåring deltar kan også være en risikofaktor. Skoler med et nei-narkotikapolitikk har vist seg å redusere narkotikamisbruk blant studentene. Skoler hvor det er lite overvåking og mindre engasjement, sette tenåringer deltar dem med høyere risiko. Disse skolene er vanligvis funnet i grupper med lavere sosioøkonomisk status og få oppsøkende programmer.

Peers og Grupper

En av de sterkeste risikofaktorer for tenårings narkotikamisbruk er den sosiale gruppen som en tenåring tilhører. Studenter som er mer involvert med skole sport og aktiviteter er mindre sannsynlig å misbruke narkotika. Studenter som ikke er involvert med skolen kan være i sosiale grupper som misbruker narkotika eller deltar i andre farlige atferd. Hvis en tenåring tilhører en gruppe som er kjent for å forårsake problemer, vil tenåringen mest sannsynlig være engasjerende i risikoatferd også, på grunn av gruppepress. Studenter som utmerker seg faglig er også mindre sannsynlig å misbruke rusmidler enn studenter som ikke er.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com