High Protein vegetabilsk kosthold

March 18

Protein er en nødvendig del av et sunt kosthold. Den primære kilde til protein er kjøtt eller animalsk fett. Du trenger ikke å spise kjøtt om å få protein. Grønnsaker, hele korn og bønner har tilstrekkelig proteininnhold slik at når kombinert, kan du gi avkall på dyre-baserte matvarer og likevel oppfylle dine personlige daglige behov av proteiner.

daglig Krav

Hvor mye protein du trenger i din diett? Når du har nådd tenårene, trenger du cirka 50 gram protein per dag. For kvinner er 46 gram om dagen er tilstrekkelig hvor menn kan trenge så mye som 56 gram om dagen.

grønnsaker

En kopp kokt brokkoli inneholder nesten 5 gram protein. En kopp kokt spinat har litt over 5 gram protein. Mange grønnsaker, når du koker, har mindre enn 3 gram protein per kopp. Ble du å prøve og få all protein fra bare grønnsaker, ville du ha å spise 5 til 10 kopper grønnsaker om dagen.

Korn og bønner

To skiver helkornbrød har ca 5 gram protein, som gjør en kopp kokt brun ris. En kopp kokt hel-hvete spaghetti har 7 1/2 gram protein og en kopp quinoa har 11 gram protein. Bønner er høyere i protein enn hele korn, med en kopp kokte svarte bønner kommer på over 15 gram i proteininnhold.

kombinasjoner

Ved å kombinere grønnsaker med fullkorn og bønner, kan du nå ditt daglige behov av proteiner for et sunt kosthold. For eksempel, du var å spise en 1/2 kopp brokkoli med 1/2 kopp ris og to skiver helkornbrød du forbruker ca 10 gram protein. Endre ut ris til quinoa og du øke det til ca 13 gram.

Møte Krav

Å spise slike kombinasjon måltider tre til fire ganger om dagen, i proporsjoner står i forhold til din appetitt og vekt, kan gi deg en tilstrekkelig mengde protein for å møte dine daglige behov. Inkludert slike matvarer som soyabønner, som har et proteininnhold på nesten 29 gram per kopp, i kosten vil sikkert øke protein inntaket. Snacking på en håndfull peanøtter eller inkludert en side rett av vegetariske bakte bønner med tofu hot dog bidrar til protein teller også. Tofu har ca 20 gram protein per 1/2 kopp.

Vegetarianer eller veganer

Hvis du følger en vegetarisk kosthold, kan det være lurt å inkludere slike matvarer som egg og ost, da disse har protein også. Hvis du velger en vegansk diett, kan du likevel opprettholde proteininntaket ditt ved å kombinere grønnsaker med fullkorn og bønner.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com