Størrelsen på det ufødte barnet på en måned

August 7
Størrelsen på det ufødte barnet på en måned

Fra den tiden en kvinne lærer hun er gravid, med både angst og spenning, lurer hun hvordan hennes baby vokser og utvikler seg, og hva du kan forvente neste. Et svangerskap tidslinje hjelper henne å holde styr på de mange endringene som finner sted i hennes livmor og i sin egen kropp. Hver graviditet følger samme serie milepæler i samme rekkefølge, men å vite størrelsen og utviklingstrinn av spedbarn kan være veldig betryggende å en ny mor.

betraktninger

For å unngå forvirring, være spesielt oppmerksom på om en graviditet tidsplan reflekterer ukene av svangerskapet eller uker av svangerskapet etter unnfangelsen. De fleste medisinske kilder basere graviditeten tidslinjen fra begynnelsen av menstruasjonssyklusen to uker før befruktning. Det betyr at det er en forskjell på to uker mellom tidslinjene som refererer til uker med graviditet og tidslinjer som viser til svangerskapsuke, ifølge MayoClinic.com.

Identifikasjon

Den utvikler barnet en måned i svangerskapet, som er to uker etter befruktning har nettopp fullført Germinal periode som en zygote, eller befruktet egg, og går inn i embryonale periode med utvikling, ifølge John Santrock i "levetid Development." Veksten i fosterstadiet er svært rask. Embryoet dobler antallet celler i kroppen hver 24. time.

milepæler

Innen den første måneden etter unnfangelsen, har det befruktede egget festet til slimhinnen i livmoren. Differensiering mellom celler som vil vokse til en baby, og de som vil danne morkaken har oppstått. Armer og ben, samt hjernen og ryggmargen har begynt å danne. Ansiktstrekk begynner å danne og nevralrøret langs barnets rygg avsluttes. Hjertet og lungene har begynt å utvikle. Etter en måned av svangerskapet, noe som er seks uker ut i svangerskapet, begynner hjertet å slå og pumpe blod, ifølge MayoClinic.com.

Størrelse på én måned

En måned i svangerskapet, eller to uker etter befruktning, det befruktede egget blir festet til livmoren. Ved fire uker etter unnfangelsen, er embryoet 1/2 tommer i lengde og veier mindre enn 1 oz., Ifølge den amerikanske kongressen of Fødselsleger og Gynekologer. Etter en måned av svangerskapet, ved seks uker inn i svangerskapet, er embryoet fortsatt mindre enn 1-in. lang og veier mindre enn 1 oz.

kritisk periode

Times med intens utvikling og rask celledeling er kritisk, ifølge Eleanor Whitney og Sharon Rolfes i "Forstå Nutrition." I løpet av fjerde uke av svangerskapet, sentralnervesystemet, hjertet, ører, øyne, ben og armer er i sin kritiske perioden av utvikling. Denne tid er kritisk i den forstand at hvert organ og vev utvikling på dette tidspunkt er mest utsatt for ugunstig innvirkning, slik som næringsmangel, nærings overskudd, toksiner eller patogener. For eksempel, den kritiske perioden for nevralrøret utvikling er fra 17 til 30 dager av svangerskapet da mange kvinner ennå ikke vet at de er gravide. Nevralrøret er begynnelsen av hjernen og ryggmargen. Unnlatelse av nevralrøret å lukke riktig på denne tiden fører til forstyrrelser i sentralnervesystemet. I USA, har en i 1000 nyfødte en nevralrørsdefekt, ifølge Whitney og Rolfes. Tilskudd av vitamin folat før og under første trimester kan redusere risikoen for nevralrørsdefekter.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com