Hydrogenperoksid og hjertefrekvens

May 26
Hydrogenperoksid og hjertefrekvens

Hvis du noen gang har handlet for helse, skjønnhet eller rengjøring elementer, er sjansen stor for at du har snublet over hydrogenperoksid (H2O2). Funnet i slike produkter som klorfrie blekemidler, kontaktlinsedesinfeksjonsløsninger, stoff flekkfjernere, førstehjelp sår behandlinger eller "hyper-oksygenering terapi" behandlinger, har H2O2 ubestridelig nytte i hverdagen. Ennå vitenskapelige litteratur viser at det også kan ha skadelige virkninger på forskjellige organer, inkludert hjerte.

Beskrivelse

Hydrogenperoksid (H2O2) tilhører en klasse av forbindelser som kalles "reaktive oksygenforbindelser" (ROS). Når de kommer i kontakt med organisk materiale, ROS sterkt reagere og dekomponerer til oksygen og vann. Det som gjør hydrogenperoksyd skiller seg ut blant ROS, imidlertid, er dens relative kjemiske stabilitet, liten størrelse og det faktum at den lett krysser biologiske membraner. Enkelt sagt, tar det ikke lang tid for kroppen å føle virkningene av hydrogenperoksid, spesielt når det er til stede i høye doser.

kardiovaskulære effekter

Mange effekter av hydrogen peroxide kan føre til hjerteproblemer. For eksempel studier rapportert i en 2007-utgaven av det kanadiske Journal of Physiology and Pharmacology viste at hydrogen peroxide kan forårsake pulsforstyrrelser, endre kalsiuminnholdet i cellene og aktivere visse proteiner som er involvert i hjerte metabolisme. I tillegg vil hydrogenperoksyd også bidra til hjertedysfunksjon ved å forstyrre metabolismen av glukose,

Effekter på blodtrykk og hjertefrekvens

I en 2009 utgaven av American Journal of Physiology, amerikanske og brasilianske forskere rapporterte at hydrogen peroxide i hjernens kjernen Tractus solitarus (NTS) induserer hypotensjon eller lavt blodtrykk, og bremser hjertefrekvens. NTS er hoved hjernen siden hvor innkommende nervesignaler fra det kardiovaskulære systemet reise til andre områder av hjernen. Den NTS spiller derfor en viktig rolle i å kontrollere hjertefunksjon, inkludert hjertefrekvensen.

bradykardi

Bradykardi er den medisinske termen for langsom puls. Ifølge American Heart Association, den voksne hviler hjertet normalt slår med en hastighet på 60 til 80 slag i minuttet, selv om utøverne kan ha en lavere puls og være sunn. Hjerte muskelceller kalt muskelceller er ansvarlige for den vanlige, organisert hvordan hjertet ditt slår. Men hjernen til slutt styrer elektrokjemiske signaler som hjelper muskelceller utløse hjerte sammentrekninger. Bradykardi kan gi ulike symptomer, inkludert besvimelse, tretthet og svimmelhet.

Mekanisme

Tiår med forskning har ført til den konklusjon at ROS, slik som hydrogenperoksid, kan forandre nerve-aktivitet i hjernen. Spesielt amerikanske og brasilianske forskere rapporterte at hydrogen peroxide kan bremse ditt hjerte ved å tukle med overføring av en viktig eksitatorisk aminosyre som heter L-glutamat. Det kan gjøre det ved å hemme kalsiumavhengig L-glutamat release, ved å hindre visse hjerneceller fra å ta opp L-glutamat eller ved direkte blokkere L-glutamat reseptorer.

kilder

Kroppen din produserer rutinemessig små mengder hydrogenperoksid (H2O2) i løpet av sine daglige metabolske aktiviteter, derav behovet for anti-oksidanter for å avverge alvorlige skader. Forskere har nevnt, for eksempel, at flere metabolske faktorer som avgjør hvor mye H2O2 den menneskelige hjerne produserer. Graden av aktivering av L-glutamat-reseptorer er en av disse faktorer. Du kan også finne hydrogenperoksid løsninger i de fleste typer butikker, blant annet helsekostbutikker og apotek. Produsenter uttrykker styrken av en oppløsning som en prosentandel eller volum.

betraktninger

Kommersielt tilgjengelige løsninger av hydrogenperoksyd varierer i styrke, eller konsentrasjon. For eksempel frigjør en 1 prosent H2O2-løsning 3,3 volumdeler oksygen. Ifølge internasjonale program for kjemikaliesikkerhet, har hydrogen peroxide forgiftning milde effekter på folk flest. Imidlertid har det vært rapportert om dødsfall med H2O2 som strekker seg fra 30 prosent til 40 prosent konsentrasjon. En nøkkel til din sikkerhet er derfor produktets konsentrasjon.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com