Caplets Vs. kapsler

February 21

Caplets Vs. kapsler


Kapsler ble oppfunnet i Europa på midten av 1800-tallet. De to smeltet ytre deler vanligvis laget av gelatin, som innkapsler medisin eller vitaminer. Det oppløses og frigjør den vedlagte stoff i magesekken. Caplets imidlertid ikke vises før midten av 1980-tallet. Jevnt tabletter, formet som en kapsel, caplets er lett å svelge og oppløse raskere enn en ubestrøket tablett.

Pris og design

Ubestrøket tabletter kan produseres raskere enn kapsler. Derfor, kapsler er dyrere. Som et hybrid, caplets er et eller annet sted i mellom, men likevel mindre kostbart. Utformingen av tablett ble opprettet for å lindre frykten for sabotasje som skjedde under et utslett av drap. Disse drapene skyldtes forgiftet, over-the-counter paracetamol kapsler i 1980-årene.

Toleranse og Absorpsjon

Noen mennesker har mental eller fysisk angst om å ta medisin i noen fast form, enten ubestrøket tabletter eller gel caps - en hybrid av kapsler og flytende. De to halvdeler av kapselen kan trekkes fra hverandre, slik at pulver eller flytende medisin innvendig kan være blandet med mat eller drikke for å bidra til å få det til magen. Menneskekroppens absorpsjonshastigheten for enten utforming, er imidlertid omtrent det samme med kapsler blir litt raskere.

Medisin og kosttilskudd

For smerte medisin, jo raskere absorpsjon, jo bedre. De fleste andre reseptbelagte medisiner eller over-the-counter smertestillende midler som ibuprofen kan bare bli absorbert av kroppen med en viss hastighet. Dette gjelder vitaminer og andre kosttilskudd. Faktisk, vitaminer som er absorbert for fort inn i legemet i hovedsak er eliminert gjennom urinen så noen fordeler går tapt.

Sikkerhet

Kapsler kan bli tuklet med, fordi de er to stykker av et ytre skall som kan separeres. Derfor kan innholdet erstattes eller endres. Caplets er solide, så dette kan ikke skje. Likevel bør sikkerhets sel på noen over-the-counter medisiner og kosttilskudd hindre enhver endring til enten design.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com