Hva er behandlingen for Ascaris lumbricoides?

April 4
Hva er behandlingen for Ascaris lumbricoides?

Oversikt

Ascaris lumbricoides er en parasittisk rundorm eller nematode, som kan infisere tynntarmen. Ascariasis er den vanligste menneskelige orm infeksjon på verdensbasis, melder Centers for Disease Control and Prevention. Blant den amerikanske befolkningen, er ascariasis uvanlig. Infeksjoner kan forekomme, men under reiser til områder av verden med høy forekomst av ascariasis, inkludert Afrika sør for Sahara, øst Asia, Kina og deler av Sentral- og Sør-Amerika. Oral antiparasitt medisiner er den primære behandling for Ascaris lumbricoides infeksjoner.

Albendazole

Albendazol er en anti-parasitt stoff med aktivitet mot Ascaris lumbricoides og en rekke andre menneskelige ormer. Stoffet forstyrrer opptaket av sukker av ormer, som fører til sult og død av parasitter. For behandling av ascariasis, produsenten anbefaler en enkelt 400 mg dose tas sammen med mat. Dosen er den samme for barn og voksne, selv om Verdens helseorganisasjon ikke anbefaler å bruke stoffet i barn yngre enn 1 år. Mulige bivirkninger er hodepine, kvalme, oppkast og magesmerter.

I en april 2008 artikkel publisert i "Journal of American Medical Association," Jennifer Keiser, Ph.D., og Jürg Utzinger, Ph.D., rapporterer en kur rate på 88 prosent med enkeltdose albendazole for ascariasis.

Mebendazole

Mebendazol er kjemisk lik albendazol, med den samme virkningsmekanisme mot Ascaris lumbricoides. Mebendazol har også aktivitet mot en rekke andre menneskelige ormer. Produsentens anbefalte dosering av mebendazole for behandling av ascariasis er 100 mg peroralt med mat i morgen og kveld i tre dager. Dosen er den samme for barn og voksne, selv om forskrivning informasjon oppfordrer vurdering av risiko og fordeler i å administrere medikament til et barn yngre enn alder 2. Mebendazole bivirkningene er lik de som er forbundet med albendazole. De anbefalte behandling diett resulterer i en 98 prosent kur rate for ascariasis, ifølge FDA-godkjente preparatomtalen for stoffet.

I utviklingsland er en enkel 500 mg oral dose mebendazole vanligvis brukes til behandling for ascariasis. Keiser og Utzinger rapportere at dette behandlingsregime botemidler ascariasis i omtrent 95 prosent av tilfellene.

pyrantel

Pyrantel er et annet alternativ for behandling av en Ascaris lumbricoides infeksjon. Stoffet lammer ormer, forlater dem ute av stand til å klamre seg til tarmveggen. De frittflytende, lammet ormer passere fra kroppen i avføringen. Den anbefalte dosen av pyrantel for behandling av ascariasis er en enkelt dose på 10 mg per kg kroppsvekt gitt med eller uten mat. Mulige bivirkninger er magekramper, diaré, kvalme, oppkast, nedsatt appetitt og hodepine. Keiser og Utzinger rapportere en 88 prosent kur rate med enkeltdose pyrantel for behandling av Ascaris lumbricoides infeksjon.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com