Addison & # 039; s Disease & amp; Trening

June 2
Addison & # 039; s Disease & amp; Trening

Addisons sykdom - også kalt kronisk binyreinsuffisiens eller hypocortisolism - er en form for adrenal sykdom som kan føre til elektrolyttforstyrrelser, noe som resulterer i tretthet og andre symptomer. En diagnose av Addisons sykdom er ingen grunn for deg til å gi avkall på trening. Faktisk kan et treningsprogram utgjør en del av en behandlingsplan for å hjelpe deg med å administrere din tilstand.

Addisons sykdom Funksjoner

Addisons sykdom er forårsaket av et fullstendig eller delvis svikt av binyrebarken. Dette ytre laget av binyrene er ansvarlig for å produsere kortisol, aldosteron, insulin og andre stoffer. Kortisol, et glukokortikoid, hjelper kroppen reagerer på stress, bremser immunsystem er inflammatorisk respons, opprettholder blodtrykk og hjertefunksjon, og regulerer metabolismen av proteiner, karbohydrater og fett. Mangelen av kortisol og andre hormoner i Addisons sykdom forårsaker høyt kalium og lavt saltnivå i kroppen. Symptomer er tretthet, svimmelhet, lavt blodtrykk, tap av appetitt og vekttap. Du kan også oppleve kvalme, oppkast og diaré. Hyperpigmentering, eller mørkere områder av huden, kan forekomme i tillegg. Autoimmun ødeleggelse av binyrene er den mest vanlige formen av sykdommen, som utgjør 80 prosent av tilfellene. Addisons sykdom er behandlet med en kombinasjon av glukokortikoider og mineralkortikoider for å erstatte de utilstrekkelige nivåer satt ut av binyrebarken.

Fordelene ved utøvelse av Addisons sykdom

Regelmessig trening - noe som kan bidra til å lindre stress og depresjon forbundet med tilstanden - anbefales for Addisons sykdom pasienter, og tilbyr de samme helsemessige fordeler for Addison-pasienter som det gjør folk uten sykdommen. Addison-pasienter kan delta i utallige aktiviteter, herunder rebounding øvelser, turgåing, jogging, roing, golf, aerobic dans og gymnastikk. The National binyretumor Sykdommer Foundation bemerker at trening kan ha en terapeutisk effekt, og legger til at vektbærende øvelser som å gå eller bruke en tredemølle kan bidra til å forhindre benskjørhet, noe som kan utvikle seg som et resultat av langvarig steroid bruk. Personer med Addisons sykdom trenger ikke å begrense seg til skånsom trening. Kraftige aktiviteter som langdistanseløping og vektløfting kan godt tolerert av Addisons sykdom pasienter. Men hvis du kommer til å gjennomføre anstrengende trening, ta kontakt med en endokrinolog å muligens justere medisiner.

justere medisiner

Lett trening, som gåing, vanligvis ikke krever ekstra medisiner, bemerker Addisons sykdom Selvhjelp Group, en britisk-baserte veldedighet. Retur til en sport som du var vant før diagnosen vanligvis kan oppnås uten bruk av ekstra medisiner i tillegg. Start ut gradvis, for eksempel ved å kjøre eller svømme i fem minutter, deretter langsomt øke varigheten og intensiteten til du er tilbake til din tidligere nivå av condition.

Når du starter en ny aktivitet som krever en viss anstrengelse - for eksempel en cardio klasse - det kan være nødvendig å ta en kvart over din daglige dose av steroider en time før klassen, men ikke justere noen medisiner uten først å rådføre deg med legen din. På neste anledning, råder Addisons sykdom selvhjelps gruppe tar halvparten så mye og så avkall ekstra medisiner for tredje klasse. For svært anstrengende trening, som kjører en maraton, bør du arbeide med en endokrinolog justere medisinering.

forholdsregler

Snakk med legen din før du begynner på et nytt treningsprogram. For å gjøre opp for økt svetting og for å sikre at mineralbalansen er fortsatt stabil med hard trening, øke inntaket av vann og salt. The National Adrenal Sykdommer Foundation advarer at du bør unngå å drikke sportsdrikk tilsatt kalium.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com