Hva er symptomene på en urin infeksjon?

October 25

Urinveisinfeksjoner, også kjent som UVI eller urinveisinfeksjoner, påvirker menn, kvinner og barn. Mens det er mulig for menn å ha urinveisinfeksjoner, er det sjelden, så videre oppfølging anbefales å utelukke prostatitt, som har lignende symptomer. Infeksjonen er primært lokalisert i blæren og kan være ubehagelig. Når du har symptomer som svie og smerter ved vannlating, ta kontakt med legen din for en urinprøve. Mens det er over-the-counter tester for urinveisinfeksjoner, for eksempel AZO, vil du fortsatt trenger å oppsøke lege for å diagnostisere og foreskrive medisin for behandling. Venstre ubehandlet, kan UTI bli verre og reise til nyrene, skade dem, eller skriv inn blodet forårsaker en livstruende infeksjon.

årsaker

Bakterier rundt urinrøret som reiser inn i blæren er en vanlig årsak til urinveisinfeksjon. Ved hjelp av god hygiene ved å tørke forfra og bakover vil hjelpe kvinner holde bakterier unna urinrøret åpningen. En blære som ikke tømme helt kan forårsake infeksjon. Urin som forblir i blæren skaper et perfekt miljø for bakterier å kolonisere. Klamydia kan også forårsake urinveisinfeksjoner. Disse infeksjonene forbli hovedsakelig i urinrøret og skjede.

symptomer

Konstant svie og smerte med vannlating er de vanligste symptomene på urinveisinfeksjoner. Hyppig vannlating, en trang til å urinere, og en manglende evne til å urinere eller bare annullere små mengder urin er også vanlig. Urinen blir overskyet og til tider rødlig hvis blod er til stede og kan avgi en stygg lukt. En feber vil ikke være til stede med en urinveisinfeksjon, med mindre infeksjonen har spredd seg til nyrene.

Diagnose

Urin-infeksjoner er vanligvis diagnostisert med en teststrimmel dyppet i en ren urinprøve. Når hvite blodceller og nitritt blir funnet, blir prøven sendes til et laboratorium for videre testing. Bakteriene blir dyrket i laboratoriet for å finne riktig antibiotika til bruk for behandling.

Behandling

Antibiotika er de mest effektive i behandling av urinveisinfeksjoner. Noen antibiotika behandlinger kjøre en tre-dagers kurs, mens en kraftigere infeksjon trenger sju til ti dager med antibiotika. Uavhengig av hvor mange dager behandlingen er, bør alle medikamenter tas eller du risikere å re-infeksjon.

Forebygging / løsning

Det er måter du kan beskytte kroppen fra unødvendige urin infeksjoner. Ifølge Mayo Clinic, drikke rikelig med væske holder bakterier fester seg til blæreveggene (se referanser). Selv om ingen vitenskapelige bevis har blitt funnet, drikker tranebærjuice ser ut til å avskrekke bakterier fra å samle på blæren og urinrøret vegger. Douches er ikke anbefalt; ved hjelp av såpe og vann er tilstrekkelig for rengjøring.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com