Slik unngår Hyperuricemia

July 25

Slik unngår Hyperuricemia


Hyperuricemia oppstår når for mye urinsyre akkumuleres i blodet. Urinsyre er et avfall biprodukt som kroppen skaper når det bryter ned puriner som finnes i visse matvarer. Overflødig urinsyre krystalliseres i leddene, noe som kan føre til smertefulle tilstander som gikt. Kontroll av urinsyre er viktig for å hindre mer alvorlige komplikasjoner fra denne blodsykdom.

Bruksanvisning

1 Juster din diett for å hindre utbruddet av hyperurikemi. Visse matvarer er tenkt å senke urinsyre. Sukker, stivelse og fett kan være nyttig. Egg og ost gir kalsium, som er tenkt å beskytte pasienter mot gikt.

2 Unngå kjøtt, særlig fisk, sjømat, innmat, bønner og erter som disse matvarene er kjent for å øke urinsyre. Svinekjøtt, kan biff og kylling spises i moderate mengder. Hold en dagbok av matvarer som ser ut til å utløse gikt angrep, slik at de kan unngås.

3 Utvikle en regelmessig mosjon rutine. Prøv moderat intensitet i minst 30 minutter om dagen. Vær forsiktig med hard trening, siden det kan øke urinsyre nivå.

4 Kontakt lege dersom du tar medisiner for andre forhold. Noen medisiner, for eksempel diuretika, kan forverre hyperurikemi.

5 Redusere vekten din, hvis det er aktuelt. Fedme bidrar til mange kroniske tilstander, inkludert hyperurikemi. Overvekt påvirker hvordan kroppen forbrenner næringsstoffer og avfallsstoffer. Unngå raske vekttap dietter og lav-karbohydrat dietter høy i protein og fett, som begge kan heve urinsyre.

6 Drikk rikelig med væske for å unngå dehydrering. Unngå alkohol og koffein, som fungerer som diuretika og føre til dehydrering. Dehydrering kan føre til overdreven krystallisasjon av urinsyre.

7 kontrollere blodtrykket. Forhøyet blodtrykk kan bidra til utvikling av hyperurikemi. Hvis du tar medisiner for høyt blodtrykk, må du huske å ta det som foreskrevet.

Hint

  • Ikke overse dine symptomer. Høye nivåer av urinsyre kan føre til mer alvorlige komplikasjoner. Urinsyregikt kan være en smertefull og langvarig tilstand som kan utvikle seg. Du kan også få nyreproblemer som kan til slutt føre til dialyse.

© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com