Blemmer mellom tærne når du kjører

January 1
Blemmer mellom tærne når du kjører

Blemmer varierer fra forstyrrelser til ganske smertefullt. Når de danner mellom tærne fra å kjøre, kan blemmer lett forstyrre aerobic trening rutine eller sports praksis og konkurranser. Slike blemmer er utsatt for kontinuerlig irritasjon, selv om du slutter å kjøre mens de leges. Effektive forebyggende teknikker er det beste alternativet for sparsom selv fra ubehag.

årsaker

Blister er en reaksjon på kontinuerlig press eller friksjon. De er som hard hud, men blemmer dannes raskere, ofte i løpet av få timer. Det øverste laget av huden, epidermis, skiller fra lag under, dermis. Klar væske bygger seg opp mellom lagene. Hvis en blodåre er skadet, blod bassenger mellom lag i tillegg, danner en blod blemme. Blemmer mellom tærne fra driften er trolig på grunn av sko som er for stramt at constrict tærne og skaper friksjon. Hvis føttene svette under løper, er det fuktighet trolig en medvirkende faktor.

Behandling

Hvis du lar dem være i fred, blemmer leges på egen hånd i et par dager. Men blemmer mellom tærne kan være smertefullt og irritert på en kontinuerlig basis bare fra turgåing, hemme den naturlige helbredelsesprosessen. Hvis blemmer ikke synes å være helbredende eller hvis de forårsaker ubehag eller forstyrre aktiviteter, tømme dem. Steril området og en nål med isopropanol. Skyv forsiktig nålen gjennom bare det øverste laget av huden, rett ved kanten av blemme. La væsken renne, DAB på en aktuell antibiotika og dekke området med en bandasje.

Forebygging

Den mest effektive måten å forhindre gnagsår på tær er riktig montering joggesko. Det bør være nok plass rundt tærne at de ikke blir tvunget sammen tett - bør du være i stand til å vrikke dem litt. Prøv skoene på med de samme sokkene du bruker når du kjører. Bandasjer eller små biter av gasbind mellom tærne som er utsatt for blemmer kan også hindre blæredannelse. Påfør en liberal dousing av baby pulver til føttene før du kjører hvis føttene blir svett.

Advarsel

Når du kommer innom og avløp blemmer eller når de blir utsatt for kontinuerlig trykk eller friksjon, kan de bli smittet. En infeksjon gjør en ellers ufarlig hud skade farlig hvis venstre ukontrollert. Overvåk blemmer og huden rundt dem for noen indikasjon på infeksjon. Tegn vanligvis omfatter rødhet, varme, hevelse, økende smerter eller en utladning. Se legen din så raskt som mulig for behandling hvis du merker symptomer på infeksjon; antibiotika er foreskrevet for behandling.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com